Безстрашния Алонсо

от журналист.бг | четвъртък, 30 декември 2010 | 07:32

image
Всичко започна с изказването на Лука Ди Монтедземоло: "Рано или късно, той ще кара за ‘Ферари‘". "Той" бе настоящия шампион Себастиан Фетел.
 
Естествено, всички пилоти искат да карат във "Фрерари", така че Монтеземоло не се притеснява да говори подобни неща пред медиите.
 
Естествено, Алонсо бе попитан, как би се чувствал, със съотборник Себастиан Фетел, на което той отговори:
"Не се страхувам от Фетел. Не се страхувам от нито един пилот. Нито един от моите съотборници не е събирал повече точки от мен в един сезон, затова, не виждам защо трябва да се страхувам от някой."
 
През 2007 година, съотборника на Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън завърши с равен брой точки сезона във Формула 1, но бе поставен на позиция пред него в крайното класиране. Така, че изявлението на Алонсо е вярно, но не съвсем. 
 
Знаем колко напрежение имаше в отношенията на Алонсо и Хамилтън в "Макларън" през 2007-ма, когато Алонсо дойде в тима след спечелването на двете шампионски титли с "Рено". В началото на сезона изглеждаше така, сякаш "Макларън" имат най-добрата комбинация от пилоти, истински "дрийм тийм", но в последствие се видя, колко трудно испанеца понесе ситуациите, в които го третират като "пилот номер две". В крайна сметка Алонсо си тръгна и се върна в "Рено".
 
Имайки в предвид това и политиката във  "Ферари", Алонсо ще се чувства кофортно там, само докато е фаворизиран и заема първото пилотско място. Съмнявам се, че Монтедземоло ще държи във "скудерията" двама бързи и безкомпромисни пилоти като Фетел и Алонсо, защото никой от тях няма да се съгласи да играе "втора цигулка".
 
 
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: