„Бенфика“ се нуждае от победа с поне един гол над „Зенит“

от журналист.бг | вторник, 06 март 2012 | 05:21

image

Другият мач тази вечер в Шампионската лига ще бъде игран в португалската столица Лисабон, където местният “Бенфика” ще посрещне руския “Зенит”. В първата среща в Санкт Петербург руснаците победиха изключително трудно с 3:2 и сега португалците имат добри шансове да продължат напред в турнира.
Бенфика” ще излезе тази вечер без централния си защитник Езикел Гарай, който има контузия в коляното, и без наказания Пабло Аймар.
Руският “Зенит” има далеч по-сериозни кадрови проблеми. С контузия е португалската звезда на отбора Дани. Андрей Аршавин участва в лигата с отбора на “Арсенал” и сега няма право да играе за “Зенит”. Данко Лазович е със счупена ръка, но най-вероятно ще бъде на терена с предпазна шина. Александър Бухаров, който страда от контузия още от началото на годината, пътува с отбора за Лисабон, но едва ли ще го видим в игра довечера.
Треньорът на “Бенфика” Жорже Жезус каза няколко думи пред медиите: “Трябва да преодолеем съперника, защото постигнахме добър резултат в първия мач и се нуждаем само от един гол, за да ги елиминираме. Играчите смятат, че паднахме незаслужено в Санкт Петербург, и сега ще бъдат мотивирани да вземат необходимото от този мач. За да си възвърнем самочувствието ни трябват победи. Имаме един равен и 3 загуби в последните си 4 мача , затова този мач от Шампионската лига е много важен за отбора.”
“Зенит” не са губили вече 6 мача от лигата, докато “Бенфика” са вкарали поне по един гол в последните си 11 мача в Европа. Сблъсъкът довечера обещава да е зрелищен и изпълнен с голове.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: