„Анфийлд“ ще бъде обновен за 154 милиона паунда

от журналист.бг | понеделник, 15 октомври 2012 | 09:02

image

Английският таблоид "Дейли енд Съндей Експрес" съобщава, че днес футболен клуб "Ливърпул" ще обяви своето желание да остане на "Анфийлд" и да разшири стадиона до 60 000 зрители, след като отхвърли плановете за построяването на нов стадион.

Две години след като американецът Джон Хенри закупи клуба, сагата за това къде "Ливърпул" ще играе своите домакински мачове най-сетне ще намери своето решение.

Общината на град Ливърпул ще разкрие своите планове за регенерация на мястото около стадиона, като в същото време "червените" ще разкрият своето предпочитание да останат на стария си стадион, вместо да се прехвърлят на нов, модерен стадион.

Обновяването на "Анфийлд" ще струва около 154 милиона паунда. На няколко етапа ще бъдат обновени трибуните "Анфийлд Роуд" и "Мейн Стенд", което ще увеличи капацитета на стадиона от сегашните 45 000 хиляди зрители и ще помогне на "Ливърпул" да се съревновава с "Манчестър Юнайтед" и "Арсенал" по приходи от домакинските срещи. Най-важното е, че сега общината работи заедно с клуба, след като разбра, че построяването на нов стадион не стои на дневен ред.

Клубът представи преди почти десетилетие амбициозни планове за построяването на нов стадион, но сега тези планове са отхвърлени завинаги.

Джон Хенри, собственикът на "Фенуей Спортс Груп", винаги е искал да остане на "Анфийлд", но през последните две години преценяваше всички възможни опции.

Обмисляше се възможността да се намери спонсор, който да закупи името на отбора, но в последствие "Фенуей" реши, че няма финансов смисъл от построяването на нов стадион.

Най-вероятно "Ливърпул" няма да разкрият много от детайлите днес, тъй като остават неразрешени въпроси около жилищата на живеещите около стадиона.

Общината има правото да изкупи без право на обжалване тези жилища, ако се наложи.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: