Алонсо – най добрия пилот за 2010, според шефовете на отбори във Формула 1

от журналист.бг | понеделник, 20 декември 2010 | 02:43

image
С гласуване, шефовете на отбори във Формула 1 избраха пилот на сезон 2010. Испанецът Фернандо Алонсо завоюва първото място. Анкетата се организира от “AUTOSPORT”.

Въпреки, че испанецът изпусна шампионската титла в последното състезание в Абу Даби, успя да бие Световния шампион Фетел в очите на менажерите на отборите със девет точки. Себастиан Фетел се изкачи на второ място, след като миналата година бе четвърти.

Въпреки изпуснатата титла, Алонсо каза, че сезон 2010 е най-добрия в кариерата му – със 5 победи в дебютния му сезон за “Ферари”.

Стефано Доменикали добави: “Горд съм, че Алонсо е бил оценен така високо от моите колеги. Той имаше фантастичен сезон.”

“За никого не е тайна, че той е талантлив пилот, но аз трябва да кажа, от името на всички във ‘Ферари‘, че за нас беше чест да работим с него. Фернандо беше нашата движеща сила и целта ни е следващия сезон и той и Фелипе да имат бърз и конкурентен автомобил още от първото състезание.”

Нико Хюлкенберг, който не успя да запази място в отбора на “Уилямс”, след като новакът Пастор Малдонадо бе предпочетен пред него, заради финансовата си подплътеност, бе класиран на осмо място, единствения новак в топ 10.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: