Алекс Фъргюсън няма да бъде наказан от „ФА“

от журналист.бг | понеделник, 28 ноември 2011 | 12:43

image
Въпреки гневните си коментари срещу съдийството в последния двубой на „Юнайтед“ срещу „Нюкасъл“, Футболната асоциация на Англия най-вероятно няма да накаже мениджъра на „червените дяволи“. Не за първи път сър Алекс критикува открито реферите, отсъдили спорни ситуации в ощърб на „Юнайтед“ и често „ФА” са наказвали легендарния треньор. Този път обаче коментарите на Алекс по адрес на съдийството в този двубой не са приети за лични нападки и критики, поради което „ФА” едва ли би им обърнала по-сериозно внимание.
От няколко години Футболната Асоциация на Англия е изключително чувствителна към всякакви критики срещу съдиите и техните решения. Причината е дългогодишната кампания „Респект“, която провокира уважение и подкрепа към футболните съдии. Често обаче лица, асоциирани с тази кампания – какъвто е и Алекс Фъргюсън, пренебрегват мисията и целите на кампанията, като критикуват открито и публично реферските отсъждания.
Ние пък от „Отбор.bg” се чудим дали „ФА” не могат да потърсят по-добри начини за намаляването на стреса и напрежението върху толкова важните рефери в двубоите. От много време вече се говори за използването на новите технологии и видеозаснемането като добри варианти за намаляване на грешните решения във футболните мачове. Ако трябва да бъдем откровени, сър Алекс има пълното право да оспорва решението на Майк Джоунс и неговия асистент по фланга да остъдят дузпа в полза на „Нюкасъл“, която се оказа решаваща за крайния резултат от този двубой.
Повече за реферските решения и резултата в този двубой можете да прочетете тук – http://www.otbor.bg/sportove/futbol/futbol-angliya/premiarship/manchestar-yunayted/nyukasal/manchestar-yunayted-11-nyukasal-26.11.2011.html
 
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: