Звезда на „Ливърпул“: Исках да се самоубия след ужасната грешка

от журналист.бг | неделя, 26 февруари 2012 | 01:20

image

Капитанът на "Ливърпул" Стивън Джерард е правил няколко много фатални грешки по време на игра и според самия него автоголът срещу "Челси" във финала за "Карлинг къп" е един от най-ужасните моменти в неговата кариера.

Стивън Джерард е един от най-добрите футболисти в света, но както повечето играчи на това ниво е правил няколко много големи грешки на терена.

През 2006 година Тиери Анри се възползва от грешен пас назад на Джерард, за да преодолее Пепе Рейна и да отбележи победния гол:

Това не е първият път, когато Тиери Анри се възползва от грешен пас на Джерард. През 2004 година той се възползва отново от невнимание на Стивън Джерард и помогна за победата на Франция над Англия с 2:1:

През 2010 година Дидие Дрогба също се възползва от поредното грешно връщане на топката от Джерард:

Но грешката, за която Стивън Джерард съжалява най-много, е автоголът срещу "Челси" във финала за "Купата на лигата" през 2005 година:

Стивън Джерард сподели пред "Дейли Телеграф": "Беше кошмар. Исках да се самоубия. Чувствах се ужасно, това е един от най-лошите ми дни през живота, особено срещу "Челси". Бях свързван с тях преди финала за купата."

"Сигурно е имало фенове на "Ливърпул", които са си помислили, че съм го направил нарочно. Загубата също беше кошмар – за мен и за отбора."

"Рядко си спомням за финалите през 2005 година срещу "Челси" и този през 2007 година срещу "Милан". Да стигна до тези финали не означава нищо за мен. Обичам да си мисля за тези финали, в които съм излязъл като победител."

"Когато спечелиш трофей, не си представяш, че ще бъде твоят последен трофей в следващите шест години. Надяваш се, че ще бъдеш на финал за някоя купа веднага след това. Ние играхме финал през 2007 година за "Шампионската лига", но той не се разви както ние очаквахме. Това само показва колко трудно е да се спечели голямо отличие."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: