Жребий за Купата на България

от журналист.бг | четвъртък, 11 ноември 2010 | 09:24

image
"Чавдар Етрополе" – "Берое"
 
"Сливен" – ЦСКА
 
"Добруджа" – "Ботев Враца"
 
"Черноморец Балчик" – "Литекс"
 
"Монтана" – "Черно море"
 
"Банско" – "Левски"
 
"Ботев Криводол" – "Ком Миньор"
 
"Миньор Перник" – "Академик"
 
"Малеш Микрево" – "Видима"
 
"Локомотив София" – "Локомотив Пловдив"
 
"Созопол" – "Калиакра Каварна"
 
"Вихрен" – "Черноморец Бургас"
 
"Доростол Силистра" – "Пирин Благоевград"
 
"Чавдар Бяла Слатина" – "Етър Велико Търново"
 
"Тополите – "Черноморец Поморие"
 
"Лудогорец Разград" – "Славия"
 
Играе се по регламент един мач, отборът от по-ниска дивизия е домакин, ако са от една и съща – който е изтеглен първи. Срещите са на 20 ноември и би трябвало да се играят в един и същи час – 13:30, но вероятно заради телевизионните излъчвания някои от тях може и да са с друг начален час.
 
След като в надпреварата вече се включиха и елитните ни отбори, можем да се насладим на цели четири преки сблъсъка от "А" група, като най-интересен се очертава двубоят между двата "Локомотива" в мач в София.
 
"Смърфовете" вече се заканиха, че ще си връщат, и сега е удобен момент, като се има предвид, че софиянци забуксуваха в последно време, а пловдивчани са в осезаем възход преди мача си с ЦСКА в неделя.
 
В друг мач от отбори от А група ЦСКА ще гостува в Сливен и Дуци вече започна психологическата война, заявявайки, че "Сливен" е във финансова криза заради ЦСКА, защото ръководството на червените бавело още плащанията за закупените четирима играчи от състава на "войводите" – Здравко Чавдаров, Костадин Стоянов, Иван Стоянов и Коста Янев.
 
 
В другите мачове интересно е да се споменат двойките "Чавдар Етрополе" – "Берое", който се явява само след няколко месеца повторение на полуфинала за купата, и "Банско" – "Левски", където банскалии очакват над 4000 зрители.
 
Също трябва да се споменат и двете дербита по оста север-юг на черноморието – "Тополите" – "Черноморец Поморие" и "Созопол" – "Калиакра".
 
Като цяло и тази година има всички предпоставки за добро представяне на отборите от долните дивизии и аз очаквам много изненади още в този кръг, независимо, че би трябвало така нареченият ни елит да си е взел поука от срама миналата година.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: