Юрген Клоп пред играчите на „Ливърпул“: Край на футбола с продължително притежание на топката

от журналист.бг | вторник, 13 октомври 2015 | 10:46

image

Новият мениджър на "Ливърпул" Юрген Клоп е казал на играчите на "Ливърпул" при първата им среща, че вече няма да играят футбол с продължително притежание на топката.

Според журналиста на "Таймс" Тони Барет, Клоп е обявил пред футболистите на мърсисайдци, че трябва да приемат неговите методи и трябва да приемат това като закон, а не като предложение.

Клоп е цитиран да казва: "Сега няма да говорим за футболна философия или притежание на топката като "Барселона" или който и да е друг клуб. Този тим трябва да изгради свой собствен стил."

"Ако притежавате топката, трябва да бъдете креативни, но също така трябва да сте готови, когато загубите топката, защото пресата в този момент е много важна."

"Това не е предложение, а закон. Не може просто да кажете "ммм…". Трябва да го направите и ще го направите. Всички трябва да разберат това. В този случай вие ще се различавате от другите отбори, които си имат собствен стил. Интересуват се само от всеки отделен играч. Сега трябва да работим върху това."

Барет информира, че Клоп ще даде шанс на всеки един играч преди началото на трансферния прозорец.

Юрген Клоп сподели във връзка с това дали "Ливърпул" може да привличат играчи без участие в "Шампионската лига":

"Разбира се, липсата на футбол в "Шампионската лига" е проблем, но ако някой играч не иска да играе за "Ливърпул", по-добре да не идва."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: