Юрген Клоп и Садио Мане се присъединяват към „Найк“

от Валентин Апостолов | петък, 01 ноември 2019 | 10:42

Садио Мане

Измина седмица откакто „Ливърпул“ спечелиха делото в съда срещу „Ню Баланс“. Мърсисайдци получиха позволението миналия петък от лондонския търговски съд да сменят доставчика на екипите си за сезон 2020/2021. Сега се появиха достоверни слухове, че мениджърът на „червените“ Юрген Клоп и атакуващият футболист Садио Мане също ще сменят доставчика си на спортно облекло точно като „Ливърпул“, от „Ню Баланс“ към „Найк“.

Американският спортен сайт „Ди Атлетик“ съобщи в началото на седмицата, че е договорена сделката за преминаването на „Ливърпул“ към „Найк“, но може да бъде комуникирано с правна сигурност чак през следващата година.

Журналистът на „Ди Атлетик“ Дейвид Орнщайн съобщи, че се очаква Клоп и Мане да напуснат „Ню Баланс“ и да сключат партньорство с „Найк“.

Садио Мане в момента носи бутонките на „Ню Баланс“ „Фурон“, версия пет, докато Юрген Клоп е посланик на бранда „Ню Баланс“. Орнщайн съобщава, че Мане е чакал с месеци да получи бутонки от „Ню Баланс“, от които да е доволен, като ги е носил за първи път по време на финала на „Шампионската лига“ през 2018-а година срещу „Реал“. Твърди се също така, че националът на Сенегал не е доволен от твърде многото търговски изисквания на „Ню Баланс“. Мане и Клоп са най-известните личности във футбола, които носят продуктите на „Ню Баланс“.

Клоп има ексклузивен договор с „Ню Баланс“ да се облича от горе до долу с техните продукти. Мане разчита на техните бутонки, но договорът му изтича по същото време като на „Ливърпул“ и Клоп – на 31-и май 2020-а година.

Успешният мениджър и атакуващата звезда от световна класа ще се присъединят към Върджил ван Дайк, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джордан Хендерсън, Джеймс Милнър, Наби Кейта, Алисон Бекер и Джердан Шакири, които са атлети на „Найк“ от известно време насам.

Почти всеки един артикул от „Ню Баланс“, който беше носен от Клоп покрай страничната линия от 2016-а година насам, се превърна в бестселър, следователно може да се очаква, че 52-годишният мениджър на „Ливърпул“ може да има дори своя колекция на „Найк“, като в замяна той ще участва в рекламните събития на американската компания.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: