Йън МакКълък: Ще има нов албум на „Екоу енд дъ Бънимен“ до края на годината

от журналист.бг | вторник, 26 март 2013 | 02:45

image

Основните членове на британските пост-пънк легенди "Екоу енд дъ Бънимен" Йън МакКълък и Уил Сърджънт ще влязат в студиото през лятото, за да запишат 12-ия дългосвирещ албум на групата. МъкКълък сподели пред списание "Дъ Куайтъс", че албумът ще се казва "The Garden of Meedin’" и ще припомни на феновете по-ранния звук на групата.

Албумът ще излезе в края на 2013 година и ще е първият след излезлия през 2009 година албум "The Fountain".

МакКълък каза: "Опитвам се да започна, преди да се събера с Уил. Така е от много време насам – откакто групата се раздели преди години и Пийт (де Фрейтас, оригиналният барабанист на групата) и Лес (Патинсън, оригиналният басист) не бяха наоколо. Всички тези дни в репетиционната ми лазеха по нервите – три часа на болки в главата и ушите, докато не разбрах, че е по-добре да бъда три часа в "Йейтс Уайн Лодж", докато другите шумят в студиото."

Йън МакКълък добави още: "Новите песни приличат на по-ранните ни неща, с агресивни китари и обемно звучене. Но въпреки че това напомня на миналото, песните ми звучат много модерни. Харесвам този наш звук, като (песента от 1981 г.) "Over The Wall" например – звучи като пътешествие. Всичко това е благодарение на Уил."

Песента "Over The Wall" може да чуете тук:

Едноименната песен от последния албум на групата може да чуете тук:

КоментариВашият коментар

Последвай ни: