Йън МакКълък избира своя мечтан отбор по мини футбол

от журналист.бг | събота, 20 април 2013 | 09:10

image

Екипът на "Скай Спортс" разговаря с вокалиста на "Екоу енд дъ Бънимен" и дългогодишен фен на "Ливърпул" за неговия отбор на мечтите по мини футбол, съставен от бивши звезди на мърсисайдци.

Йън МакКълък ще издаде своя самостоятелен албум "Holy Ghosts" през този месец.

Джими Кейс (капитан)

Аз предпочетох моята система да бъде без вратар, в която футболистите ще се сменят на вратата от време на време. Няма нито един вратар, който да сме имали и да мога да сложа вместо един от избраните пет футболисти. Аз познавам Джими, срещнах го на "Сокър Ей Ем" преди години и се разбираме много добре от тогава. Той харесва инди музиката. Докато играеше, той беше любимият ми футболист, в онзи отбор, който включваше Греъм Сунес и Кени Далглиш. Той беше от Ливърпул и мисля, че е работил като електротехник и е играл в отбор, който не участва в някоя от лигите, преди да бъде забелязан. Той се появява от нищото и внезапно заиграва за Европейските шампиони. За съжаление вече не можем да станем свидетели на подобна романтика.

Джон Барнс

Барнс е най-талантливият и надарен с качества футболист, когото съм виждал да играе за "Ливърпул". Той беше невероятен. Когато той се присъедини към "Ливърпул", всичко се промени. Ако не бяхме наказани да не играем в Европа заради "Хейзъл", мисля, че щяхме да печелим всеки път. Щяхме да се изравним с "Реал Мадрид" по спечелени титли. Това е най-добрият футбол, който съм виждал. Аз също познавам Джон, той е много очарователен. Познавам го от години, не си спомням от колко, ако трябва да съм честен. Бях много стеснителен, когато се запознахме преди години.

Кени Далглиш

Той е най-голямата легенда, която сме имали. Много е забавен, наистина го харесвам. Беше му трудно, когато беше мениджър наскоро, заради всички глупости, които се случваха със собствениците. Мисля, че Брендън Роджърс има план и докара на "Анфийлд" някои много добри играчи.

Стивън Джерард

За мен това е най-добрият футболист, който сме имали, като се има предвид какво трябваше да направи и какво можеше да прави. Единственото нещо, което не може, е да изпълни добър ъглов удар. Ако чете това, се надявам да спре да изпълнява корнери. Той трябва да бъде в наказателното поле, за да вкара. Джерард поддържаше моя интерес през всичките тези години, когато си мислех "къде е радостта от това?". Той ни спасяваше в най-трудните моменти. Като човек той е много отдаден на това, което прави. Броят на нещата, които може да прави, е просто невероятен. Неслучайно Зинедин Зидан каза, че той е най-добрият футболист в света. Някои от нас знаеха това преди Зидан, но неговите думи са най-голямата похвала за Джерард.

Роби Фаулър

Това е футболистът с най-добър завършващ удар, когото съм виждал, макар че и Лионел Меси не е зле. Той може да вкара с глава, с плонж, отблизо или с превъзходни далечни удари. Той представляваше това, което е "Ливърпул", и затова всички го обичаха. Нямаше никакво значение, че около него постоянно имаше проблеми. За мен той беше като срамежливо момче, което просто беше един най-великите футболисти, които си виждал. По времето на Роби Алън Шиърър играеше номер девет за Англия. Шиърър можеше да се възползва от възможностите, докато Фаулър така и не успя напълно.

Пет песни, които би избрал Йън МакКълък, за да вдъхнови своя отбор в съблекалнята:

"Talking Heads" – "Once in a Lifetime"

"The Beatles" – "In My Life"

David Bowie – "Life On Mars"

Frank Sinatra – "That's Life"

Iggy Pop – "Lust For Life"

 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: