Видео: „Дакар 2011“ – Етап 6, Икике – Арика

от журналист.бг | събота, 08 януари 2011 | 01:40

image
Автомобилите на "Фолксваген" окупираха първите четири места на шестия етап от "Дакар". Съперникът на испанеца – Стефан Петерханзел с "BMW" изостана на 12 минути след водача и се намира на трето място във временното класиране, зад Ал-Атия.
 
С победата си в предишния етап, Петерханзел бе намалил преднината на Сайнц на 2 минути и 26 секунди и се намираше на втора позиция. Днешния етап започна добре за него, с най-бързи времена до средата на дистанцията, когато доброто му представяне се превърна в кошмар: грешка при ориентирането му коства няколко минути, а серия от спукани гуми увеличи закъснението му.
 
"Днес не карах добре. Пропуснахме една контролна точка в дюните и трябваше да се върна назад. Изгубихме поне 4-5 минути. След това серия спукани гуми – общо четири. Имахме само три резервни гуми и трябваше да спираме регулярно за да помпаме четвъртата спукана гума. Много лош резултат."
Стефан Петерханзел
 
Сайнц и Ал-Атия водиха битка за етапната победа, само с 9 секунди пред катарския пилот. На трето място е Петерханзел, изоставащ на 14 секунди.
 
Жиниел Де Вилиер и Марк Милър завършиха трети и четвърти.
 
Малко по-назад, Шишери с "Mini Coutryman" успя да влезе в топ 10.
 
При мотоциклетите Хелдер Родригес взе победата, следван от Сирил Деспре, който води оспорвана битка с временния водач Марк Кома, който завърши трети. Разликата между двамата е в полза на Кома, който все още е лидер в класирането, а Деспре е на повече от осем минути след него.
 
Българинът Петър Ценков завърши етапа на 15-та позиция. Съотборникът му Тодор Христов е преминал последната контрола, но все още няма информация за класирането му.
 
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: