Видео: Дакар 2011 – Втори етап, Кордоба – Сан Мигел (Тукуман)

от журналист.бг | сряда, 05 януари 2011 | 08:08

image
Победителят от първия етап Карлос Сайнц затвърди лидерската си позиция, като премина най-бързо от всички хлъзгавото трасе на втория етап на рали "Дакар".
 
Разликата между него и втория в класирането Стефан Петерханзел е повече от 3 минути. Втори в този етап завърши съотборника на Сайнц, Насир Ал-Атия, който скъси дистанцията между него и Петерханзел на 14 секунди. 
 
Жиниел Де Вилиер с третия "Туарег" пристигна четвърти на финала, на повече от 4 минути след Стефан Петерхнзел, който завърши трети.
 
И докато трите автомобила на "VW Motorsport" се представиха перфектно, четвъртият автомобил, управляван от Марк Милър катастрофира след 45 километра по трасето. Проблем в хидравликата на управлението на автомобила в следствие на катастрофа и шофиране без преден прозорец в дъжда му костваха повече от 50 минути забавяне.
 
Без късмет е другия сънародник на Милър – Роби Гордън с "Хамър". Гордън катастрофира с оранжевия си автомобил в ограда, след като не успя да се справи с един от завоите по трасето.  За да измъкне "Хамър"-а, Гордън се качи в автомобил на един от зрителите – малък "Фиат Уно" и започна да издърпва оранжевото чудовище. Популярният американец се намира на 21-ва позиция във временното класиране.
 
След техническите проблеми в първия етап, Шишери с "Mini Coutryman" завърши седми и изпревари доста автомобили по трасето. Доброто представяне в този етап го качи на 23-та позиция във временното класиране.
 
В борбата между "VW Tuareg" и "BMW X3" има баланс – в първите 6 има по три автомобила от всяка марка.
 
При камионите, "Камаз" взе още една етапна победа с пилот Фирдаус Кабиров.
 
Сирил Депре с "KTM" премина най-бързо втория етап и вече е на 2 минути и 35 секунди пред Марк Кома. Трети е съотборникът му Рубен Фария на повече от 6 минути. Дейвид Кастю след незабележим първи етап завърши осми и е на десета позиция във временното класиране.
 
Сънародниците ни Тодор Христов и Петър Ценков завършиха етапа на 27-мо и 16-то място в класа на атеве-тата.
 
Етапно подреждане
тип номер пилот
Мотоциклети 2 Сирил Депре (Франция)
АТВ 252 Алехандро Патронели (Аржентина)
Автомобили 300 Карлос Сайнц (Испания)
Камиони 502 Фирдаус Кабиров (Русия)
 

Временно подреждане
тип номер пилот
Мотоциклети 2 Сирил Депре (Франция)
АТВ 251 Йозеф Махачек (Чехия)
Автомобили 300 Карлос Сайнц (Испания)
Камиони 502 Фирдаус Кабиров (Русия)
 
 
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: