Уейн Рууни не може да се справи с вниманието от страна на пресата, твърди Алекс Фъргюсън

от журналист.бг | понеделник, 27 септември 2010 | 01:41

image
Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Алекс Фъргюсън каза, че играта на Уейн Рууни страда, защото нападателят не може да се справи с вниманието от страна на английската преса.
 
Вестниците от Острова направиха достояние на всички личния живот на Рууни, след като се появиха твърдения, че е изневерявал на съпругата си с 21-годишна проститутка.
 
Фъргюсън не включи английския национал в състава на "Юнайтед" срещу "Евъртън" по време на скандала и се опасява, че медиите пречат на 24-годишния нападател да достигне великолепната си форма от миналия сезон, когато вкара 34 гола.
 
Шотландският мениджър сподели пред "Газета дело Спорт": "Не мисля, че Рууни има проблем със самочувствието, просто момчето започна да осъзнава за първи път какъв интерес представлява като личност."
 
"Той започна да разбира какво е да си в центъра на вниманието на всички медии с неща, свързани с личния му живот."
 
"Не мисля, че момчето в момента може да завие по улицата, без да има насочена камера към него. Той е следен от папараците през цялото време, а един млад човек не желае това. Всеки иска да изпитва удоволствие от играта, без да бъде следен постоянно, тъй като това може да бъде много изморително."
 
"Рууни иска да играе на спокойствие, но продължителните атаки от страна на медиите могат да изтощят всеки."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: