Трябва ли „Тотнъм“ да се притесняват, че Тоби Алдервейрелд все още не е подписал нов договор с клуба?

от Валентин Апостолов | неделя, 06 август 2017 | 02:15

Тоби Алдервейрелд

Феновете на „Тотнъм“ най-вероятно смятат, че има причина да се притесняват през това лято. Не само че „шпорите“ все още не са привлекли нови попълнения в отбора, а и загубиха десния си бек Кайл Уокър срещу 50 милиона паунда, като на всичкото отгоре Тоби Алдервейрелд каза пред „Скай Спортс“, че няма прогрес на разговорите за нов договор с клуба, и сподели: „Няма новини, за които да знам. Нищо. Нула.“

Договорът на Алдервейрелд изтича през следващото лято, като най-вероятно „Тотнъм“ ще се възползва от клауза в неговия договор, която ще им позволи да го задържат за още една година до 2019-а. Ако направят това обаче, белгийският национал ще има клауза за откупуване от 25 милиона паунда.

При сегашното състояние на трансферния пазар подобна цена би представлявала изключително добра сделка, и с подобна клауза за откупуване Алдервейрелд би бил привлечен много бързо от друг отбор. Загубата на ключов играч би била опустошителна за „Тотнъм“, да не говорим за символичното унижение на „шпорите“ да загубят титуляр в посока на някой от съперниците си в „Премиършип“, ако това се случи.

Тоби Алдервейрелд е обезпокоен от факта, че на тима му липсва амбиция. Неговото представяне в центъра на защитата на „шпорите“ е достойно за футболист, който се бори за титли, а продажбата на основни играчи като Уокър надали ще го убеди да остане в тима.

Белгийският национал сподели във връзка с Кайл Уокър:

„Всеки е тъжен, че той напусна. Той е един от най-добрите крайни защитници в света и за съжаление отиде в друг клуб (от „Премиършип“), но най-трябва да се фокусираме и да побеждаваме.“

Тоби Алдервейрелд иска трансфер, като Испания и Италия са неговите предпочитани дестинации, сподели източник на „Отбор.bg“.

Защитникът на „Тотнъм“ не се чувства добре в Англия, иска по-топло време и повече пари.

„Тотнъм“ ще продадат Дели Али, ако получат оферта от сто милиона паунда, каза източник на „Отбор.bg“.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: