Треньор на „Ливърпул“ напуска за Австралия

от журналист.бг | сряда, 26 септември 2012 | 10:46

image

Кондиционният треньор на "Ливърпул" Дарън Бърджес се връща в своята родна Австралия като част от промените, които се случват при мърсисайдци.

Бърджес, който дойде на "Анфийлд", след като работи с Австралия на световното първенство през 2010 година, е третият старши служител на медицинския екип на "Ливърпул", който напуска тази година.

Питър Брюкнер, който беше шеф на спортната медицина на "Ливърпул", напусна през април, като в същото време мениджърът на физиотерапевтите Фил Коулс също напуска, за да се присъедини към австралийския отбор по ръгби "Нюкасъл Найтс".

Дарън Бърджес ще започне най-вероятно работа в австралийския футбол. Той реши да напусне "Анфийлд", след като Брендън Роджърс доведе свои хора от "Суонзи".

Бърджес каза за "Фокс Спортс": "Брендън искаше да доведе персонал от "Суонзи". Брендън е чудесен, но моята роля се промени и не си заслужава да живееш на другия край на света за това."

"Тежко е, защото работих 15 години, за да успея да работя в Английската висша лига. Това беше моята мечта. Но напускам, защото това е правилно за моето семейство."

Бърджес се изказа ласкаво за професионализма на Луис Суарес по време на своята работа на "Анфийлд".

Австралиецът сподели: "Никога не съм виждал човек да тренира с интензивността, с която тренира Суарес. Той просто не може да загуби."

"Понякога като треньор трябва да се включваш в тренировъчните мачове. Това се случи в началото, когато той дойде от Холандия и изтърпяваше наказание."

"Направо ми изкара дъха. Аз го погледнах сърдито, но той ми размаха ръце, все едно искаше да ми каже "щом си на терена, значи си един от нас"."

Сайтът "Отбор.bg" съобщи първи от всички останали български медии още преди седмица, че Бърджес ще бъде освободен.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: