Тодор Христов и Петър Ценков ще участват в „Дакар 2011“

от журналист.бг | понеделник, 27 декември 2010 | 11:38

image
Българите ще управляват четириколесните машини "Can-Am Renegade 800" в продължение на 9500 километра в Южна Америка, където за трети пореден път се провежда състезанието, което е символ на издръжливост, отборен дух и спортсменство.
 
След солидна подготовка Ценков и Христов се решават на участието в рали-рейда. Заедно с тях към Аржентина заминават и журналистите Петър Цанов, Румен Петков и Стоян Драев. TV7 е медиен партньор на участието на първите българи в "Дакар 2011" и ще излъчва предавания всяка вечер по време на състезанието.
 
За акредитацията на репортера Петър Цанов, членовете на интернет форума OFFRoad-Bulgaria.com събраха 27 000 лв. 
 
Тодор Христов ще стартира с номер 265, Петър Ценков с 261. 
 
Тази година промените в регламента засягат елитните състезатели, които ще трябва да се състезават със 450 кубикови машини. Промени има и в навигацията: на всеки специален етап роуд-бука съдържа няколко скрити точки (WPM). Всеки състезател трявба да мине покрай тях. В края на етапа, пропуснати скрити точки ще носят наказания. До миналата година състезателите се ръководеха от устройствата си за навигация и ако се намираха в радиус от 3 километра от скрита точка, тя се считаше за премината. Тази година, ще трябва да са на по-малко от 800 метра от точката за да се счита за  премината.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: