Реймонд Верхейен критикува остро Рой Ходжсън за Рахийм Стърлинг

от журналист.бг | сряда, 15 октомври 2014 | 11:30

image

Реймонд Верхейен е типичният холандски технократ – футболен треньор, който се доверява повече на науката, отколкото на емоциите.

Верхейен предприе истински кръстоносен поход срещу допотопните методи на английските треньори, които според него изостават на светлинни години от начина на работа на колегите им от континента.

Миналата година Реймонд Верхейен критикува остро Дейвид Мойс за липсата му на познания по спортна медицина и начина, по който тренира Робин ван Перси. Вчера Верхейен атакува в социалната мрежа "Туитър" мениджъра на английския национален отбор Рой Ходжсън и нарече бившия треньор на "Интер", "Блекбърн", "Фулъм", "Ливърпул" и "Уест Бромич" "динозавър".

Реймонд Верхейен не е съгласен с коментара на Ходжсън на думите на Брендън Роджърс, че някои играчи имат нужда от два дена почивка. Рой Ходжсън сподели, че според него няма медицинско доказателство за това.

Холандският треньор разкри разгорещено в "Туитър" защо думите на Ходжсън нямат нищо общо с реалността. Според него Рахийм Стърлинг е футболист, който има бързи скелетномускулни влакна и поради тази причина трябва да почива повече. За играч от неговия тип трябва да има специални тренировъчни методи, за да бъде в най-добра форма и да не прегори на млади години по подобие на Майкъл Оуен.

Реймонд Верхейен написа: "Некомпетентността на Рой Ходжсън най-вероятно дразни образовани мениджъри като Брендън Роджърс, които са видели свят."

"Рой Ходжсън отново направи така, че да изглежда много глупаво. Той е типичният пример за необразован английски треньор."

"Има много доказателства, че недоброто възстановяване, натрупването на умора и бавната нервна система увеличават изключително много вероятността от контузия."

"Натрупването на умора поради липса на възстановяване кара нервната система да бъде по-бавна. Сигналите от мозъка до мускулите пътуват по-дълго време."

"Ако експлозивните играчи не получат повече време да се възстановят в сравнение с другите играчи, те акумулират умора в своите тела."

"Поради тази причина експлозивни играчи като Рахийм Стърлинг имат нужда от по-дълга почивка след мач, за да се освободят от умората."

"Бързите мускулни влакна се възстановяват по-бавно от бавните мускулни влакна, защото през тях тече по-малко кръв и кислород."

"Младите играчи, които се уморяват по време на среща, имат нужда от почивка, иначе натрупват умора в телата си."

"Тялото на 19-годишния футболист все още е в процес на развитие и е нормално да се уморява повече от тежките условия на терена."

Реймонд Верхейен цитира думите на Ходжсън, публикувани в "Индипендънт", че не е съгласен с Роджърс за Рахийм Стърлинг, давайки го за пример защо английските треньори са все по-малко и по-малко в съвременния футбол.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: