„Ред Бул“ с конструкторска титла за 2010, Фетел първи в Бразилия

от журналист.бг | събота, 13 ноември 2010 | 02:34

image
Тимът на "Ред Бул – Рено" устоя на изкушението да даде "заповеди от бокса" и остави пилотите си да се състезават помежду си, като с това постави под въпрос спечелването на Шампионската титла при пилотите от Марк Уебър.
 
Поздравления за Кристиян Хорнер, ръководителят на "Ред Бул", за взетото решение. Въпреки видимото недоволство на Марк Уебър, той просто нямаше шанс да изпревари съотборника си и да го измести от първото място.
 
Ето какво каза Себастиан Фетел:
 
"Направих добър старт, успях да изпреваря Нико Хюлкенберг в първия завой и след това въпросът беше да пазя дистанция. Имахме много тежки състезания, но останахме много фокусирани и успяхме да спечелим конструкторската титла и ние двамата (поглежда към Марк) продължаваме да се борим за титлата при пилотите."
 
Марк Уебър:
 
"През по-голямата част от състезанието, както и по време на тренировките, можех само да преследвам Себастиан, не можах да се доближа и да атакувам. През втората половина на състезанието имах много проблеми, към края на надпреварата двигателят ми започна да прегрява, така че трябваше да намаля темпото."
 
Фернандо Алонсо:
 
"В първите обиколки беше много трудно да изпреваря Хамилтън и Хюлкенберг, изгубих много време и изостанах от пилотите на "Ред Бул". След излизането на кола за сигурност успяхме да се доближим отново, но така и не получих шанс да атакувам Марк." 
 
Шампионската титла при пилотите ще се решава в последното състезание в Абу Даби, като математически шанс има и Люис Хамилтън. Дженсън Бътън отпадна от борбата, след като завърши 5-ти днес.
 
Класиране при пилотите:

Позиция Пилот Точки
1 Фернандо Алонсо 246
2 Марк Уебър 238
3 Себастиан Фетел 231
4 Люис Хамилтън 222
5 Дженсън Бътън 199

КоментариВашият коментар

Последвай ни: