Президентът на „Рома“ отговаря по забавен начин на твърденията на „Наполи“ за съглашателство с „Ливърпул“

от Валентин Апостолов | събота, 18 август 2018 | 10:14

Аурелио де Лаурентис

Новините преди началото на новия сезон в „Серия А“ са доминирани от присъствието на Кристиано Роналдо в „Ювентус“, но темата се смени в петък.

Президентът на „Наполи“ Аурелио де Лаурентис не е доволен от съперниците си от „Рома“, като подсказа в интервю за „Гадзета Делло Спорт“, че те и „Ливърпул“ имат едни и същи собственици, което означава, че не могат да излязат един срещу друг в турнир на УЕФА, както се случи в полуфинала за „Шампионската лига“.

Де Лаурентис цитира как „едно птиче“ му е казало информацията преди няколко години, и каза: „Винаги съм имал подозрението, че истинският собственик на „Рома“ е същият като този на „Ливърпул“, и ако това е така, те не трябва да играят в „Шампионската лига“.“

Двата клуба със сигурност са близки. Като собственици съответно на „Бостън Ред Сокс“ и „Бостън Селтикс“, Джон Хенри и Джеймс Палота имат добри взаимоотношения, като например са обсъдили трансфера на Мохамед Салах на обяд.

Де Лаурентис коментира и трансфера за 56 милиона паунда на Алисон в посока „Анфийлд“:

„Например аз никога нямаше да продам Алисон дори за сто милиона евро.“

„Предложих 60 милиона евро за него, но те не искаха да продават.“

Директорът на „Наполи“ определено е раздразнен, но реакцията на „Рома“ звучи като чиста подигравка. Палота каза пред канала на „Рома“ в туитър:

„Какво мислите, че пуши Де Лаурентис там в Неапол? Ако намери отново това птиче, ще открие, че ние също притежаваме „Барса“ и „Байерн“.“

Оригиналния туит може да видите тук:

Отговорът звучи по подобен начин на туита на Джон Хенри през 2013-а година по повод „Арсенал“ и тяхната оферта за Луис Суарес:

Обидите не свършиха дотук, като генералният мениджър на „Рома“ Мауро Балдисони също атакува Де Лаурентис:

„Той каза, че всичко това му е подсказано от едно птиче. Не знам от кое, но си мисля само, че Аурелио слуша погрешните птичета. Предлагаме му да поговори малко с песнопойните птички, които издават хубави мелодии, а не говорят глупости.“

КоментариВашият коментар

Последвай ни: