Пастор Малдонадо платил 25 милиона долара, за да напусне „Уилямс“

от журналист.бг | сряда, 07 май 2014 | 11:38

image

Пастор Малдонадо е платил 25 милиона долара, за да прекрати своя договор с "Уилямс" и това е помогнало на британския тим да излезе на печалба.

"Уилямс" публикуваха своя финансов отчет за 2013 година в петък. Отборът отчита 20 милиона долара оперативна печалба въпреки лошото си представяне на пистата през изминалия сезон.

Според английския вестник "Телеграф" положителният финансов резултат е благодарение на еднократно плащане на венецуелската петролна компания "PDVSA", които решиха да насочат своето финансиране за Пастор Малдонадо към отбора на "Лотус" през този сезон.

Твърди се, че плащането е било на стойност около 25 милиона долара, на фона на 8 милиона долара загуба за "Уилямс" през изминалия сезон.

Сър Франк Уилямс заяви в петък: "В комерсиално отношение прогресирахме през зимните месеци и отборът на "Уилямс" продължава да привлича една много лоялна група от фенове и спонсори."

"Годишният отчет показва, че ние продължаваме да се отнасяме сериозно към финансите на компанията, което ще ни позволи да се развиваме в бъдеще."

"Започнахме добре сезон 2014 и се надяваме, че ще успеем още да подобрим нашите резултати."

 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: