Пастор Малдонадо може да се завърне в „Индикар“

от журналист.бг | сряда, 09 март 2016 | 05:50

Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо може да продължи състезателната си кариера в американския еквивалент на автомобилните състезания „Формула 1“ „Индикар“.

Излизащата на португалски език медия „Диарио Моторспорт“ твърди, че венецуелецът, който беше освободен от „Рено“ заради проблеми със спонсорите, преговаря с тима на Ед Карпентър от „Индикар“ да се състезава през 2016-а година.

Дали напускането на „Формула 1“ от Малдонадо е добре или зле за спорта все още се дебатира, тъй като бившият пилот на „Уилямс“ е както победител на пистата, така и състезател, който често участва в инциденти на пистата.

Пат Симондс, опитният технически директор на „Уилямс“, смята, че е било добре за Валтери Боташ да има друг партньор в отбора.

Пастор Малдонадо беше съотборник на Боташ, когато финландецът направи своя дебют във „Формула 1“ през 2013-а година. Сега Валтери Боташ се състезава с бившия пилот на „Ферари“ Филипе Маса.

Симондс сподели във връзка с проблемите на „Уилямс“ с болидите през 2013-а година: „Ситуацията беше трудна и не успяхме да разберем какво точно се случваше с колата.“

„С цялото ми уважение към всички във „Формула 1“, тъй като се състезават само добри пилоти, Валтери нямаше най-добрия ментор в лицето на Пастор, когато дойде във „Формула 1″.“

Симондс добави в интервюто, цитирано от финландската „Ем Ти Ви“: „Често казвам, че първият истински сезон за Валтери беше през 2014-а година, когато за щастие се състезаваше с наистина добър ментор в лицето на Филипе Маса.“

КоментариВашият коментар

Последвай ни: