Първият в историята концерт на „Крафтверк“ се появи в „Ютюб“

от журналист.бг | сряда, 28 октомври 2015 | 02:50

image

Германската група "Крафтверк" свири на живо за първи път през 1970-а година в берлинския техно клуб "Трезор". Немската телевизия "Ве Де Ер" публикува изключително рядкото видео в "Ютюб".

По време на концерта групата се състои от Ралф Хютер (орган, тубон), Флориан Шнайдер-Еслебен (флейта, цигулка, перкусии) и Клаус Дингер (барабани).

Настоящият член на британската група "Рикойл" Алън Уайлдър, който беше част от "Депеш Мод" и е голям фен на "Крафтверк", сподели за концерта:

"Много е готино да видиш "Крафтверк" като истински хипита – на концерта има хора с големи коси, които разговарят на фона на тяхната музика, най-вероятно шокирани от звука на хиляди дрогирани пчели. Мисля, че на това са викали "хепънинг". Сигурен съм, че видях Арт Гарфънкал в публиката!"

Концертът е с продължителност 48 минути и включва четирите песни, които може да намерите в едноименния първи албум на "Крафтверк". Той беше издаден през 1970-а година в Германия.

Може да видите концерта тук, като песните в хронологичен ред са "Vom Himmel Hoch", "Ruckzuck", "Stratovarius" и "Megaherz":

 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: