Никола Тод: Фелипе Маса не се чувстваше желан във „Ферари“

от журналист.бг | неделя, 16 ноември 2014 | 12:17

image

Мениджърът на Фелипе Маса Никола Тод сподели, че бразилецът никога не се е чувствал по-щастлив във "Формула 1", въпреки че напусна "Ферари" след края на миналия сезон.

Маса прекара осем години в италианския отбор и почти спечели титлата през 2008 година.

Бразилският пилот изпитваше затруднения във "Ферари" да се състезава заедно с Фернандо Алонсо, тъй като определено беше смятан за втория пилот в тима.

Мениджърът на Фелипе Маса заяви, че преминаването на пилота в "Уилямс" през тази година определено е съживило неговата кариера.

Синът на президента на "ФИА" и бивш шеф на "Ферари" Жан Тод Никола Тод каза пред "Ауто Хебдо": "Знаете, че животът се променя, когато се чувстваш желан и получаваш внимание."

"Във "Ферари" не винаги беше така."

Фелипе Маса страдаше от лош късмет в "Уилямс" през тази година. Въпреки това бразилският пилот имаше много силен уикенд в родната си Бразилия и завърши за втори път на подиума през 2014 година.

Тод продължи: "Възможността да вземе реванш над събитията, които не можеше да контролира, го вдъхнови."

"Допълнително го мотивира и фактът, че имаше добра кола в ръцете си."

"Обстоятелствата бяха такива, че не беше лесно за него да печели точки. Говоря за неблагоприятни обстоятелства, не за лош късмет. За сметка на това втората половина на сезона беше много добра."

"Той не беше разочарован от резултатите на Ботас – дори напротив."

"Това е доказателство, че колата и отборът са много добри."

"Маса е отдаден напълно на каузата. Той знае също така, че вече не е на 20 години и не му предстоят още много сезони във "Формула 1". Оттук идва и неговото желание да не се предава. Рядко съм го виждал по-щастлив. "Уилямс" определено е британски суперотбор, но нещата в него парадоксално се случват с по-малко напрежение и без излишна политика."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: