Насер Ал-Атия спечели „Дакар 2011“

от журналист.бг | четвъртък, 20 януари 2011 | 10:48

image
При автомобилите нямаше голямо напрежение и заслугата на това е на Карлос Сайнц, който с последователни, методични грешки се отдалечи от първото място през последните дни. Насер Ал-Атия натрупа увереност и пилотирайки безгрешно, спечели победата. Победата, която бе на две минути от него, в ръцете на Карлос Сайнц през 2010.
 
Тази година, "Фолксваген" установиха истинска хегемония в ралито и класираха три автомобила на първите три места. Втори завърши Жиние Де Вилие, а трети остана Карлос Сайнц, който спечели седмата си етапна победа в тазгодишното издание и 24-та за всичките му участия в рали-рейда.
 
За екипа на "BMW" остана разочарованието от четвъртото място на Стефан Петерханзел. Той бе четвърти и миналата година. Полякът Кристоф Холовшик е пети в крайното подреждане.
 
При мотоциклетите Марк Кома победи за трети път в "Дакар" и така и не позволи на Сирил Депре да се пребори за победата. Третото място логично бе за Лопез, но съдбата бе решила друго и "Чалеко" счупи заден амортисьор само 22 километра преди края на етапа. Издърпан до финала, той закъсня с 29 минути за да запази третата позиция, която отиде при Елдер Родригеш.
 
При камионите "Камаз" стъпи на първите три места, като Чагин взе победата, която е седма в участията му в "Дакар" и е рекорд е тази категория.
 
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: