Напускането на Адам Пар не е случайно

от журналист.бг | сряда, 04 април 2012 | 02:12

image

Както винаги в сложния и изпълнен с политически битки свят на "Формула 1", медиите реагираха с цинизъм на напускането на "Уилямс" от Адам Пар.

В Малайзия стана ясно, че известният британски тим е един от малкото, който не е подписал с Бърни Екълстоун споразумението "Конкорд" за 2013 година.

Адам Пар, който беше де факто шеф на тима по време на състезанията заради постоянните отсъствия на Франк Уилямс, никога не се е срещал на четири очи с непоколебимия изпълнителен директор на "Формула 1".

Том Кери написа в "Телеграф" наскоро, че няма признаци Пар да напусне, напротив – точното обратното е по-вярно.

Пар каза миналия месец, че не може да си представи да прави нищо друго, като в същото време Франк Уилямс каза, че вижда в бившия служител на "Рио Тинто" свой бъдещ заместник.

Кореспондентът на "Телеграф" Кери сподели, че според източници Пар е станал жертва на някаква борба за надмощие и липсата на бившия президент на "Уилямс" на разговорите за споразумението "Конкорд" далеч не е случайна.

Журналистът допълни, че Екълстоун не е имал много време за Адам Пар, като Пар е бил един от малкото, които са се осмелили да критикуват изпълнителния директор на "Формула 1".

На всичко отгоре Бърни Екълстоун си позволи да критикува реструктурирането на "Уилямс", което включваше напускането на Сам Майкълс и идването на Майк Кафлън.

Екълстоун заяви: "Не мисля, че те го направиха както трябва."

"Промените трябваше да дойдат отгоре, а не отдолу."

"Мисля, че Тото Волф трябва да получи повече контрол."

Английският вестник "Индипендънт" също написа, че според него напускането на Адам Пар е малко странно.

"Гардиън" добави, че Пар е имал трудни взаимоотношения с Бърни Екълстоун.

 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: