Муса Соу: „Ливърпул“ искаха да подпишат с мен

от журналист.бг | понеделник, 26 ноември 2012 | 03:18

image

Муса Соу, който беше трансферна цел на "Ливърпул" в миналото, разкри, че е отказал да премине на "Анфийлд" през януарския трансферен прозорец тази година.

Соу, който има 17 гола в 34 мача за "Фенербахче", разкри в интервю тази седмица: "Преди да подпиша за "Фенербахче", "Арсенал" и "Ливърпул" искаха да подпишат с мен, но не съжалявам за своя избор."

"Исках да играя за клуб с фантастична атмосфера и намиращ се във велик град като Истанбул."

"Моите религиозни възгледи също оказаха влияние върху моето решение да подпиша с "Фенербахче". Наистина се чувствам щастлив тук."

Преди да премине в Турция, Соу разкри своето възхищение от "Ливърпул": ""Ливърпул" – това е клуб-мечта. Всеки ще бъде щастлив да отбелязва голове пред трибуната "Коп", това е върхът в кариерата за всеки футболист."

Муса Соу имаше 34 гола и шест асистенции в 60 мача за "Лил". "Ливърпул" имаха възможност да го привлекат през зимния трансферен прозорец, но като се имат предвид религиозните предпочитания на футболиста, това надали е било възможно.

Дори Соу да е искал да премине на "Анфийлд", това надали е щяло да се осъществи. Въпреки очевидната нужда от нападател през януари, Кени Далглиш реши да заложи на Анди Керъл и заплати за това свое решение шест месеца по-късно, като беше заменен от Брендън Роджърс.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: