Моуриньо „искаше да стане мениджър на „Ливърпул“ на всяка цена“

от журналист.бг | събота, 15 октомври 2016 | 06:34

Жозе МоуриньоСпоред последните слухове в британската преса, Жозе Моуриньо е искал да стане мениджър на „Ливърпул“ на всяка цена през 2004-а година.

Моуриньо беше назначен от Роман Абрамович през 2004-а година начело на „Челси“, след като спечели „Шампионската лига“ с „Порто“.

Тони Барет написа в „Джо“, че Жозе Моуриньо е изпратил своя агент по това време Жорже Байдек към „Анфийлд“ в деня, в който „Порто“ отстраниха „Манчестър Юнайтед“ от Европа.

Предишния ден Байдек се е бил срещнал с мениджъра на „Ливърпул“ Жерар Улие, за да дискутира потенциални трансфери, но се е върнал отново на девети март, за да разговаря с изпълнителния директор Рик Пери.

Барет сподели: „Започна истинска чаровна офанзива. Моуриньо беше голям почитател на „Ливърпул“ и беше пленен от идеята да работи на „Анфийлд“ – стадион, който той почита изключително много. Байдек споделил, че според него клубът и мениджърът са родени един за друг. Не само че Моуриньо е бил заинтересован, но и толкова е желал клуба, че е определил „Ливърпул“ за своето ново работно място, след като обяви, че напуска „Порто“. Очевидно беше, че интересът е много сериозен. „Ливърпул“ бяха в завидното положение една от зараждащите се звезди във футболния мениджмънт да им казва, че те са отборът, който иска.“

„Проблемът беше, а това е много голям проблем за клуб, който се гордее, че прави нещата по правилния начин, спазвайки собствените си процедури, че „Ливърпул“ все още имаха назначен мениджър, и това беше същият мениджър, с който Байдек се срещна преди няколко часа. Ръководството на „Анфийлд“ не хареса безсрамния начин, по който Байдек се опита да назначи своя клиент на мястото на Улие само няколко часа след като се опита да продаде играчи на французина, и реши, че това нарушава професионалния етикет и благоприличие.“

По това време Улие беше под напрежение, тъй като „Ливърпул“ бяха шести в „Премиършип“, но клубът все още не беше взел решение да се раздели с френския мениджър.

Шефовете на клуба не искаха да попречат на опитите на Улие да вкара отбора в топ четири, а в последствие бяха отблъснати от поведението на Жозе Моуриньо на „Олд Трафорд“.

Това позволи на „Челси“ да направят оферта на Моуриньо чрез Жорже Мендес, който стана агент на мениджъра на „Манчестър Юнайтед“.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: