Марк Лоуренсън: Съществува видео доказателство за случая Тери-Фърдинанд и то е много изобличаващо

от журналист.бг | понеделник, 06 февруари 2012 | 08:11

image

 

Решението на футболната асоциация на Англия да отнеме капитанската лента на националния отбор от Джон Тери накара много хора с чувство за справедливост да подложат на съмнение възможността на "ФА" да прилага правилото "невинен до доказване на противното".

В петък футболната легенда на "Ливърпул" Стив Никол нарече "кошмарно" решението на футболната асоциация, но неговият бивш съотборник Марк Лоуренсън твърди, че има повече факти срещу Джон Тери, отколкото хората предполагат.

Лоуренсън сподели пред "Тудей Еф Ем", че има видео материал във връзка със случая между Джон Тери и Антон Фърдинанд, който все още не се е появил в публичното пространство.

Марк Лоуренсън каза: "Вярвам, че той е невинен до доказване на противното. Но получих информация, че има видео с думи на Джон Тери към Антон Фърдинанд, което все още не е видяно от всички. Доколкото знам, това видео е много изобличаващо."

Видео доказателството, което попадна в публичното пространство е много кратко и показва само една от страните на инцидента. Възможно е Марк Лоуренсън да има предвид по-дълго видео, което да показва целия разговор между Тери и Фърдинанд.

Джон Тери каза, че е невинен, и направи следното изявление чрез своите адвокати от "Гросвенор Лоу":

"Г-н Тери е шокиран и възмутен от обвиненията. Г-н Тери отрича да е правил расистки обиди и ще докаже в съда, че е невинен."

Категоричното послание на Джон Тери, че е невинен може да означава, че видео материалите ще го оневинят и е възможно точно това да е имал предвид Лоуренсън.

Британската преса вече започна да задава въпроса дали Джон Тери трябва да бъде включен в английския национален отбор, като има слухове, че защитникът на "Челси" също обмисля своята позиция по този въпрос."

Лоуренсън мисли, че това няма да се случи: "Не мисля, че Джон Тери ще се откаже от националния отбор. Ще бъда много изненадан, ако дори обмисля този вариант."

Джон Тери

КоментариВашият коментар

Последвай ни: