Манчини отправи молба към Тевес

от журналист.бг | четвъртък, 16 декември 2010 | 10:09

image
Роберто Манчини ще се опита да припомни на Карлос Тевес, когато двамата се срещнат в петък, че заедно могат да станат легенди на "Манчестър Сити".
 
Италианският мениджър е на път да класира "гражданите" за първи път в Шампионската лига.
 
Манчини иска Тевес да остане талисмана на отбора и да забрави за всички мисли за трансфер извън Ийстландс. Аржентинският нападател подаде молба за трансфер, която беше незабавно отхвърлена.
 
Треньорът на "сините" каза: "Това е много важен сезон за нас. Ние можем да променим историята на клуба. Имаме необходимия отбор за това и Карлос е важна част от него."
 
"Надявам се, че той ще остане тук. Можем да работим заедно добре тази година. Мисля, че винаги можем да си променим мнението за това как стоят нещата. Не смятам, че той е чак толкова нещастен при нас. Но може би има друга причина за това."
 
Тевес сподели, че взаимоотношенията му с ключови представители на ръководството на клуба са се влошили непоправимо. Представителят на аржентинския нападател, Киа Джорабчиан, обвини "Сити", че не са спазили обещанията си към играча.
 
Карлос Тевес няма да пътува с отбора за срещата от турнира "Лига Европа" срещу "Ювентус".
 
Манчини каза: "Не съм разговарял все още с него."
 
"Той все още е наш футболист и аз се надявам, че ще продължи да играе за нас, и да бележи голове. Ще разговарям с него в петък."
 
Манчини сподели, че молбата на Тевес за трансфер го е изненадала, след като клубът се намира на трето място във Висшата лига на Англия.
 
Италианецът продължи: "Аз съм разочарован от събитията, защото се намираме в добър за нас момент, когато се представяме успешно в шампионата, и трябва да се концентрираме само върху това."
 
Роберто Манчини се пошегува: "Надявам се (Тевес) да продължи да е нещастен, ако вкарва голове както до момента – десет във Висшата лига."
 
Манчини иска да завърши силно груповата фаза в "Лига Европа" и да завърши начело в класирането.
 
Ако "Манчестър Сити" победи на "Стадио Олимпико", това ще им осигури първото място в групата."
 
Италианецът каза: "За нас е важно да победим в този мач и да завършим първи в групата. Нямаме желание да се срещнем с отборите, които идват от Шампионската лига."
 
Роберто Манчини обяви състава за срещата, който се състои от 19 играчи. Сред тях има както млади, така и по-опитни футболисти.
 
Марио Балотели е един от липсващите в отбора.
 
Бившият футболист на "Интер Милано" беше обиждан на расистка основа миналата година от феновете на "Ювентус". Мениджърът на "Сити" заяви обаче, че той е оставен извън отбора единствено по причини, свързани с футбола.
 
Манчини сподели: "Ние имаме среща срещу "Евъртън" в понеделник, и след това мачове през три дена, затова той беше оставен да почива."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: