„Манчестър Сити“ са заплашени от глоба на стойност 50 милиона паунда

от журналист.бг | сряда, 07 май 2014 | 10:07

image

Отборът на "Манчестър Сити" е заплашен да плати глоба от 50 милиона паунда, тъй като е нарушил правилата на "финансовия феърплей". "Гражданите" може да бъдат наказани и с ограничение на броя на играчите, които могат да играят в "Шампионската лига" – 21 футболисти вместо 25.

"Сити" са един от деветте отбора, които са разследвани от "УЕФА" за нарушаване на "финансовия феърплей". Те имат възможност до края на седмицата да се договорят с "УЕФА" за санкциите. Ако двете страни не успеят да достигнат до споразумение, се очаква "Манчестър Сити" да понесат още по-тежки последствия.

Президентът на "УЕФА" Мишел Платини заяви миналия месец, че не очаква някой от клубовете да бъде наказан с изключване от участие в "Шампионската лига".

Едно от нещата, които накараха "УЕФА" да действат, е сключеното споразумение между "Манчестър Сити" и "Катар Турист Оторити" на стойност 165 милиона паунда на година. Твърди се, че цената на подобно икономическо споразумение е не повече от половината от тази сума.

Трябва ли отборът на "Манчестър Сити" да бъде изключен от "Шампионската лига"? Коментирайте темата във форума "90soccerstreet.com".

В същото време се появиха слухове, че отборът на "Барселона" ще направи оферта от 40 милиона паунда за Давид Силва.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: