„Манчестър Сити“ с интерес към Един Дзеко, планират разпродажба на футболисти

от журналист.бг | петък, 19 ноември 2010 | 03:46

image
През януарския трансферен прозорец ръководството на "Манчестър Сити" планира да продаде част от играчите в отбора на стойност 100 милиона паунда, съобщава сайтът "ESPNsoccernet".
 
Очаква се Джолиън Лескът, Уейн Бридж, Шон Райт-Филипс, Емануел Адебайор, Роке Санта Крус и Жо да бъдат продадени или отдадени под наем, като "Сити" искат да плащат 50% от заплатите им.
 
Шей Гивън и Адам Джонсън също искат да напуснат, след като загубиха титулярните си места в отбора.
 
"Манчестър Сити" искат да освободят място в отбора за нови попълнения, като главната трансферна цел е нападателят на "Волсбург" Един Дзеко. Предполага се, че Дзеко ще струва 33 милиона паунда.
 
Водещ футболен агент е споделил: "Вече се знае от всички (агенти), че "Манчестър Сити" искат да се освободят от няколко играчи."
 
Друг агент добавя: "Има играчи, които очакват да напуснат, но няма лесно да бъдат продадени, защото в момента получават огромни заплати."
 
"Сити" позволиха на Крейг Белами да премине под наем в "Кардиф Сити", като му плащат по-голямата част от заплатата, но за гореспоменатите играчи ще бъде много по-трудно, тъй като техните възнаграждения са много високи.
 
Според информация на "ESPNsoccernet" Адебайор взима 170 000 паунда на седмица, Бридж – 90 000 паунда на седмица, Лескът – 75 000 паунда на седмица, Санта Крус и Джо – по 70 000 паунда на седмица, а Райт-Филипс – 65 000 паунда на седмица.
 
Според неназован агент: "Най-доброто, което може да се случи, е "Сити" да плащат половината от заплатата на футболиста по времето, когато той играе под наем в друг отбор. Но проблемът настъпва в края на този период."
 
"Ако някой от играчите бъде продаден в края на сезона и клубът купувач не успее да предложи същата или поне подобна заплата, то тогава "Манчестър Сити" ще трябва да плащат разликата между заплатата сега и после, което ще им струва страшно много пари само и само да се освободят от част от звездите си."
 
"Манчестър Сити" потвърдиха, че вече не възнамеряват да плащат огромни суми за футболисти както досега. Финансовият феърплей, който УЕФА иска да наложи, може да попречи на "гражданите" да се състезават в Европа. Все пак е твърде вероятно да се опитат да привлекат 24-годишния Дзеко през зимния трансферен прозорец, ако успеят да продадат двама от своите нападатели.
 
Агентът допълва: "Дзеко има клауза в договора, която му позволява да бъде продаден за 40 милиона евро, сума, която "Сити" са склонни да платят в момента."
 
Твърди се, че представители на Дзеко са били на срещата на "Манчестър Сити" срещу "Манчестър Юнайтед", завършила 0:0.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: