МакДермот: Кени заслужаваше повече време

от журналист.бг | петък, 18 май 2012 | 11:53

image

Бившият футболист на "Ливърпул" Тери МакДермот заяви, че според него Кени Далглиш не е получил достатъчно време при втория си престой начело на клуба и предупреди, че собствениците не трябва да заменят легендата на клуба с неопитен мениджър.

МакДермот, който игра под ръководството на Далглиш на "Анфийлд" и беше част от неговия екип в "Нюкасъл", е силно разочарован от уволнението на своя приятел от "Фенуей Спортс Груп".

Тери МакДермот каза пред "Скай Спортс Нюз", че приема за незадоволително осмото място във "Висшата лига", но според него критикуваните футболисти, закупени от Далглиш, скоро ще започнат да се отблагодаряват на клуба.

МакДермот каза: "Това е голямо решение. Мисля, че избързаха с около половин година за него."

"Човек, който разбира от футбол или от "Ливърпул", щеше да задържи Кени поне до Коледа. Може би хора, които не разбират много от тази игра, са взели това решение. Според мен направиха грешка сега."

Английската преса свързва мениджърите на "Уигън" Роберто Мартинес и на "Суонзи" Брендан Роджърс с овакантеното от Далглиш място, но МакДермот предупреди "Фенуей Спортс Груп", че може да сгрешат с наемането на млад мениджър.

"Те би трябвало да имат предвид някой, който да поеме клуба."

"Той трябва да бъде от най-висока класа. Не е добре да се наема млад мениджър, защото ще му отнеме две-три години да се нагоди към отбора и да си доведе свои собствени футболисти. Трябва да е някой като Жозе Моуриньо. Може би не точно Моуриньо, но някой като него, който е виждал как стават нещата и е имал успех."

Друг бивш футболист на "Ливърпул", Джон Скейлс, също беше изненадан от уволнението на Далглиш, но разбира мотивите на "Фенуей" за това решение.

Скейлс заяви пред "Скай Спортс Нюз": "Шокиран съм и съм изненадан от факта, че Кени напусна "Ливърпул"."

"Но трябва да се отбележи, че "Ливърпул" не постигнаха своите цели в "Премиършип" през този сезон. Клубът е на почти 40 точки от двата манчестърски клуба. Беше труден сезон за Далглиш. Имаше въпросителни за това какви футболисти дойдоха, как игра тимът, като в същото време лошата форма на отбора като домакин също не помогна на никого."

Още новини за това кои треньори са в полезрението на "Фенуей Спортс Груп" може да видите в блога "Liverpool.Operatura.Info".

Допълнително може да се абонирате и за "Туитър" акаунта на Валентин Апостолов, който може да намерите на адрес https://twitter.com/#!/vapostolov

КоментариВашият коментар

Последвай ни: