Луис Суарес обвини политическата сила на „Манчестър Юнайтед“ за своето наказание

от журналист.бг | сряда, 18 юли 2012 | 09:20

image

Нападателят на "Ливърпул" Луис Суарес обвини "политическата сила" на "Манчестър Юнайтед" за своето наказание заради твърденията, че е обидил на расистка основа Патрис Евра.

Суарес беше наказан да не играе осем срещи и да плати 40 000 паунда глоба за инцидента от октомври миналата година. Националът на Уругвай твърди, че този период се е оказал много травмиращ за неговото семейство, но смята, че "Манчестър Юнайтед" са направили постановка срещу кръвните си съперници от "Ливърпул".

Луис Суарес каза пред уругвайската телевизия "RR Gol": "Това, което се случи с мен, беше много тежко."

"Не показвам своите емоции на терена, но извън него плаках много заради това, което се случи с Евра."

"Делото беше много сложно за мен. С жена ми плакахме много през тази седмица. Тогава разбрах кои хора наистина ме подкрепят и кои са с мен само заради лична изгода."

"Хората в клуба бяха сигурни, че това беше начин "Манчестър Юнайтед" да ме извадят от отбора и да отслабят "Ливърпул". В Англия "Манчестър Юнайтед" имат тази политическа сила, и трябва да се съобразяваш с това и да си затваряш устата."

"Трябваше да ходя до Манчестър с такси за делото. Ставах в седем сутринта и се прибирах в девет вечерта. Бях много изморен и изтощен. Исках да плача и да ритам всичко около мен."

"Прибирах се в къщи и исках да правя всичко това, но не можех заради дъщеря ми, която също беше вкъщи. Бяха много трудни дни и нещата станаха още по-сложни след наказанието ми."

Суарес се завърна на "Олд Трафорд" след наказанието и обеща на клуба си, че ще стисне ръката на Евра преди мача. "Ливърпул" излязоха със становище, че футболистът ги е разочаровал, след като се появиха кадри, че е отказал да се здрависа с Евра, но според уругваеца това е поредната постановка срещу него.

Суарес заяви: "Преди мача срещу "Манчестър Юнайтед" обещах на съпругата си, на мениджъра и на директорите, че ще се здрависам с Евра."

"Мислих си защо не, аз нямах проблеми с него. Бях наказан заради него, но нямах проблеми да си стиснем ръцете. Но не бях накаран насила да го поздравя. Дори имаше възможност футболистите на двата отбора въобще да не се поздравят, както се случи в мача между "Куинс Парк Рейнджърс" и "Челси"."

"И аз си мислех защо не, след като моето наказанието беше свършило вече. Нямах проблем с Евра. Това беше само едно ръкостискане и аз бях съгласен да го направя."

"Но това, което се случи на "Олд Трафорд" беше неразбирателство. В интерес на истината си мисля, че това беше отново постановка срещу мен, както се случи с наказанието."

"Медиите в Англия показаха момента, в който аз го подминавам, но те не забелязаха, че той си държеше ръката долу преди това. Само медиите в Уругвай и Испания показаха, че исках да му стисна ръката."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: