„Ливърпул“ започват отново преговори за английски национал

от журналист.бг | неделя, 01 май 2011 | 01:35

image
Според източници на "Отбор.bg" отборите на "Ливърпул" и "Астън Вила" отново са започнали преговори във връзка с преминаването на Ашли Йънг на "Анфийлд" това лято.
 
Президентът на "Вила" Ранди Лърнър не иска да се разделя с 25-годишното крило, но се изправя пред голяма трудност да го задържи на "Вила Парк", тъй като до изтичането на договора на Йънг остава само една година.
 
Ашли Йънг потвърди по-рано този месец, че няма да преговаря за бъдещето си до края на сезона. Твърди се, че той има желание да премине на "Анфийлд", въпреки че "Ливърпул" наблюдават и други флангови футболисти, и по-специално Еден Азар.
 
Според информация, достигнала до "Отбор.bg", агенти, представляващи футболен клуб "Ливърпул" са разговаряли с представители на Ашли Йънг няколко пъти след неуспешния опит на мърсисайдци да го привлекат през януарския трансферен прозорец. Последната среща се е състояла тази седмица. Клубовете често използват агенти, които да ги представляват, за да не бъдат обвинени в неправомерен контакт с футболиста.
 
Въпреки че има слухове за интерес на "Манчестър Юнайтед" към Йънг, от лагера на английския национал твърдят, че не е имало разговори нито с "Юнайтед", нито с който и да било друг клуб. През януари представителите на Ашли Йънг съобщиха на "Ливърпул", че футболистът има желание да договори личните си условия с "червените", стига мърсисайдци и "Астън Вила" да се споразумеят за цената. Разговорите продължиха до последния момент в края на трансферния прозорец, но до сделка така и не се стигна.
 
Въпреки че Лърнър не иска да продава Ашли Йънг, източници, близки до "Анфийлд" съобщават, че Пол Фокнър (изпълнителният директор на "Вила") и Робин Ръсел (финансовият директор на бирмингамци) ще се срещнат с Йън Айре след уикенда в Мидландс, след като преговорите между двата отбора отново са започнали.
 
В същото време източници на "Отбор.bg" твърдят, че официални представители на "Ливърпул" ще се срещнат с испанска делегация в Лондон през следващата седмица. Има слухове, че става въпрос за официални лица на "Реал Сосиедад", но засега тази информация не е потвърдена. Очаква се повече информация в сряда или четвъртък следващата седмица.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: