„Ливърпул“ се отказват от борбата за Тимо Вернер и другите трансферни цели през това лято, споделя Дейвид Мадок от „Мирър“

от Валентин Апостолов | събота, 02 май 2020 | 05:33

Тимо Вернер

Трансферът на Тимо Вернер премина през множество обрати. Отборът на „Ливърпул“ почти със сигурност щеше да подпише с германския нападател през това лято, след като го идентифицираха както за играч за бъдещето, така и като играч, който веднага ще подобри тима. Вернер дори на няколко пъти изрази публично възхищението си от „червените“.

Слуховете за трансфера на Тимо Вернер от „РБ Лайпциг“ към „Ливърпул“ продължиха въпреки спирането на футбола и неясното бъдеще на цялото общество, но в петък журналистът на „Дъ Мирър“ Дейвид Мадок сподели, че мърсисайдци ще се откажат от всичките си трансферни цели заради финансовата несигурност.

Информацията на Мадок потвърждава информацията на дъщерния блог на „Отбор.bg“ „Ливърпул.Опература.Инфо“ от преди два дена, че има вероятност „Ливърпул“ да бъдат по-внимателни на трансферния пазар през това лято: http://liverpool.operatura.info/?p=3753

Дейвид Мадок каза, че Юрген Клоп, поне в краткосрочен план, ще се откаже от Тимо Вернер и полузащитника на „Лион“ Усем Ауар. Двамата играчи бяха в радара на „Ливърпул“ в последните няколко сезона.

Клаузата за откупуване на Вернер е около 50 милиона евро, а цената на Ауар беше определена на 40 милиона паунда от „Лион“. Мадок пресметна, че за двамата футболисти ще трябва да бъдат дадени 150 милиона паунда, след като бъдат прибавени договорите за пет години със заплатите и бонусите, а не се очаква „Ливърпул“ да похарчат тези суми. Клубът може да загуби 100 милиона паунда през следващия сезон, ако срещите се играят без публика.

КоментариЕдин коментар

Вашият коментар

Последвай ни: