„Ливърпул“ с рекордна сделка за екипа на отбора с американска фирма

от журналист.бг | четвъртък, 19 януари 2012 | 12:07

image
Отборът на "Ливърпул" отговори на обвиненията от "Адидас", след като мърсисайдци подписаха сделка за 150 милиона паунда с американската фирма "Уориър Спортс".
 
Клубът подписа споразумение с компанията от "Бостън", според което американците ще правят трите екипа на "червените", а "Ливърпул" ще получават по 25 милиона паунда всяка година за период от шест години.
 
Единствено "Барселона" получават повече пари за екипите си – компанията "Найк" плаща по 26,5 милиона паунда всеки сезон на испанския клуб.
 
Управляващият директор на "Ливърпул" Йън Айре заяви, че сделката, която надминава тази на "Манчестър Юнайтед" с "Найк", е крайъгълен камък в историята на клуба.
 
"Червените дяволи" получават по 23,5 милиона на година.
 
"Адидас" произвеждаха всички екипи на "Ливърпул" от 2006 година насам в сделка на стойност 12 милиона паунда на година. Изпълнителният директор на компанията Хърбърт Хайнер заяви, че "Ливърпул" са искали твърде висока цена за подновяването на договора.
 
Айре сподели: "Ние сме разочаровани, че "Адидас" обявиха липсата на мачове в Европа като основната причина да се оттеглят от връзката си с нас, и не оцениха факта, че ние сме на едно и също ниво с най-големите футболни брандове в света."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: