„Ливърпул“ няма да продадат Рахийм Стърлинг въпреки проблемите с новия му договор

от журналист.бг | сряда, 01 април 2015 | 05:14

image

Според източници на американския сайт "И Ес Пи Ен Еф Си", отборът на "Ливърпул" няма да продаде Рахийм Стърлинг през лятото дори ако играчът откаже да подпише нов договор с клуба.

Младата звезда на мърсисайдци има договор с клуба до 2017-а година, като в момента се водят разговори той да бъде удължен до 2020-а година. "Ливърпул" предложиха на 20-годишния футболист заплата от около 100 хиляди паунда на седмица, което е значително увеличение на заплатата от 35 хиляди паунда на седмица, която получава в момента.

Твърди се, че крилото, чрез своя агент Ейди Уорд, иска заплата от 150 хиляди паунда на седмица, което ще го направи един от най-скъпоплатените играчи на мърсисайдци.

Разговорите стигнаха до задънена улица и Брендън Роджърс сподели, че играчът е решил да отложи преговорите до края на сезона. Северноирландският мениджър на "Ливърпул" каза на няколко пъти, че смята отбора от "Анфийлд" за най-подходящия клуб, където Стърлинг да продължи своето развитие.

Роджърс разкри, че "Ливърпул" нямат желание да плащат на Рахийм Стърлинг повече, отколкото смятат, че е необходимо.

Дори ако английският национал реши да напусне отбора през 2017-а година, "Ливърпул" трябва да получат сума от отбора, който подпише със Стърлинг, тъй като той ще бъде под 24 години по това време.

Размерът на сумата ще бъде решен от независим трибунал.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: