„Ливърпул“ искат Карло Анчелоти, преговарят с Юрген Клоп и Франк де Бур

от журналист.бг | четвъртък, 28 май 2015 | 08:26

image

Според испанския вестник "Марка", отборът на "Ливърпул" е разговарял с Карло Анчелоти.

Бъдещето на Брендън Роджърс е неясно след изпълнения с проблеми сезон във "Висшата лига" и Европа. "Ливърпул" не успя да се класира за "Шампионската лига" и не успя да спечели нито една от домашните купи, което може да накара "Фенуей Спортс Груп" да се обърнат към услугите на нов мениджър през следващото лято.

Американските собственици желаят да привлекат мениджър от световна класа, който да помогне на клуба да привлече звезди, и смятат, че Анчелоти е един от подходящите кандидати.

След като беше освободен от "Реал Мадрид", Карло Анчелоти обяви, че ще си почива една година. В същото време обаче италианецът има много високо мнение за "Ливърпул" и е готов да промени плановете си заради мърсисайдци.

Според "Марка" "Ливърпул" е един от малкото клубове, които Анчелоти желае да поеме и сериозно обмисля офертата на "червените".

Достоверни източници на "Отбор.bg", близки до "Анфийлд", разкриха, че "Фенуей Спортс Груп" са насочили своето внимание още към Юрген Клоп и Франк де Бур, ако решат да освободят Брендън Роджърс след края на сезона.

Клоп и Де Бур бяха преди Роджърс в списъка с желани мениджъри на "Фенуей", когато американците решиха да уволнят Кени Далглиш, но и двамата отказаха навремето заради задълженията си към тогавашните си отбори.

Според последната информация, идваща от лагера на Клоп, германският мениджър не е харесал на този етап условията, предложени му от "Фенуей Спортс Груп".

Американските собственици на "Ливърпул" запазиха пълно мълчание въпреки сериозната атака на медиите срещу Брендън Роджърс и въпреки че феновете поискаха неговата глава, като наеха самолет да прелети с транспарант над "Анфийлд".

Досега "Фенуей" не оказаха официална подкрепа на Роджърс, което най-вероятно е знак, че ако северноирландецът запази своята позиция, това ще означава, че американците не са успели да убедят никой от своите предпочитани мениджъри да поеме "Ливърпул".

Президентът на "Фенуей Спортс Груп" Майк Гордън, който управлява клуба заедно с Йън Айре, ще има решаваща роля по време на прегледа на провала на сезона заедно с американците и Брендън Роджърс.

Гордън е член на трансферния комитет на "Ливърпул" и е близък с Роджърс. "Фенуей" няма да уволнят мениджъра на "Ливърпул" само защото искат промяна, но ако решат да го направят, неустойката на Брендън Роджърс ще бъде по-малка, тъй като "Ливърпул" не успяха да се класират за "Шампионската лига".
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: