Легендарният лейбъл „Уакс Тракс! Рекърдс“ ще бъде възроден това лято

от журналист.бг | събота, 19 април 2014 | 04:40

image

Легендарният музикален лейбъл "Уакс Тракс! Рекърдс" ще бъде възроден това лято под ръководството на Джулия Наш – дъщерята на един от създателите Джим Наш.

Лейбълът ще ознаменува своето ново начало с издаването на 12-инчов сингъл на групата "Cocksure" – новият проект на Крис Конъли ("Revolting Cocks", "Ministry" и т.н.) и Джейсън Новак от "Acumen Nation".

Сингълът ще се казва "TKO Mindfuck" и ще види бял свят в средата на юни. "TKO Mindfuck" ще има каталожен номер WAX 9196 и в него ще участва Ричард 23 от "Front 242".

Сингълът ще бъде издаден само на винил, като в началото ще има ексклузивна серия от 200 цветни бройки. Поръчките ще започнат през май на сайта на лейбъла waxtraxchicago.com.

Джулия Наш сподели: "Това беше едно от най-важните неща, които трябваше да се случат, за да продължим това, което моят татко и Дани (Флешър, другият създател на "Уакс Тракс!") започнаха. Трябваше много да внимаваме и да възродим лейбъла само ако имаше причина за това. А това (сингълът на "Cocksure") е напълно основателна причина."

"Какво ще се случи в бъдеще? Ще запазим лейбъла, ако изпитваме удоволствие от това. Надяваме се, че ще се присъедините към нашето пътуване. "Уакс Тракс!" ще се фокусира най-вероятно върху издаването на плочи и специални проекти от настоящи и нови изпълнители на лейбъла. Ние ще вършим това с любов и ако не чувстваме привързаност към проекта, той няма да се случи."

Джим Наш и Дани Флешър започнаха "Уакс Тракс!" като музикален магазин в Денвър през седемдесетте и се преместиха в Чикаго през 1978 година. Те продадоха магазина си в Денвър и доразвиха бизнеса си до истинска музикална компания за ъндърграунд индастриъл денс музика, издавайки групи като "Front 242", "My Life With The Thrill Kill Kult", "Ministry", "Front Line Assembly" и "KMFDM".

Лейбълът банкрутира в началото на деветдесетте и беше продаден на "Ти Ви Ти Рекърдс" през 1992 година, които го запазиха още няколко години.

Джим Наш почина през 1995 година, а Дани Флешър почина през 2010 година.

Тук може да видите видео на песента на "Cocksure" "Klusterfuck Kulture" от дебютното EP на групата "K.K.E.P":

"K.K.E.P" може да чуете тук:


 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: