Кристиан Пърслоу не е сигурен, че „Фенуей“ ще останат

от журналист.бг | събота, 16 февруари 2013 | 09:10

image

Кристиан Пърслоу сподели, че сега е по-малко убеден, че "Фенуей Спортс Груп" ще останат за дълго на "Анфийлд", отколкото по времето на продажбата на клуба.

Бившият изпълнителен директор на "Ливърпул" смята, че лошото отношение, което "Фенуей Спортс Груп" получават от партньорите и феновете на "Ред Сокс" определено пречи на управлението на мърсисайдци.

Пърслоу също така мисли, че Джон Хенри и Том Вернер вярват твърде много във финансовия феърплей.

Пърслоу заяви: "Мисля, че те чувстват, че са поставени пред трудна задача, тъй като преминаха през преходен период, съчетан с финансова криза. Това им показа как да управляват без голям финансов риск. Опасявам се, обаче, че те взимат решенията по-скоро от страх да не объркат нещо, отколкото, че имат куража да вземат правилните решения."

"Щях да кажа по време на продажбата на клуба, че "Фенуей" ще останат за много дълго време. Техният опит с "Ред Сокс" вече надминава 10 години и аз си мислех, че гледат на "Ливърпул" по същия начин. Подозирам обаче, че си мислеха, че нещата ще станат малко по-лесно."

"Някои от нещата, които се объркаха, нямаше как да бъдат предвидени. Мисля, че те бяха сигурни във финансовия феърплей и в неговото действие, което щеше да спре конкурентите от "Манчестър Сити" и "Челси". Сигурен съм, че те са го взели предвид и сега отчитат слабия му ефект, ако изобщо има такъв."

"Смятам, че те са мислели, че няма да има проблем с реконструкцията на стадиона, но с цялото ми уважение към тях, някой от последните собственици щеше да го е направил, ако беше лесно."

"Мисля, че трябва да обърнем голямо внимание върху думите на Джон Хенри пред медиите в Бостън, че не отделя много време за "Ливърпул". Това е третото нещо, което се промени. Когато закупуваха "Ливърпул", те имаха много успешен сезон с "Ред Сокс" и аз си спомням, че те ми казаха, че са "най-популярните собственици в американския спорт". Това в момента не е истина след няколко трудни сезона в Америка."

"Феновете на "Бостън" и "Ливърпул" не се различават и искат техният клуб да получава цялото внимание и ресурси от собствениците. Думите на Хенри предполагат, че собственикът на "Ливърпул" иска да убеди феновете от Бостън, че не отделя много време на футболния отбор и това го поставя в неудобна ситуация."

"Заради всички тези причини, които изброих, смятам, че е малко вероятно "Фенуей" да се задържат за дълго начело на "Ливърпул"."

По време на продажбата на "Ливърпул" на "Фенуей Спортс Груп", Пърслоу изпрати следния имейл към Мартин Броутън, Йън Айре и Филип Неш във връзка със своите притеснения за "Фенуей" (тогава все още под името "NESV"):

"Ще говоря направо – мисля, че трябва да превъзмогнем първоначалното си увлечение и не трябва да сключваме веднага сделка с "NESV" (сега "Фенуей"). Вярно е, че те са очарователни, интелигентни и заслужаващи доверие, но в същото време тяхната оферта е на минимума, който ние сами си поставихме. Те ще покрият по-малко от половината дълг и според мен нямат достатъчно средства, за да финансират нов стадион."

"Те казват, че ще имат пари, ако е необходимо, но аз не гледам сериозно на това. Техните очи са насочени към използването на други възможности. Американските бизнесмени просто не могат да се откажат от това да използват парите на някой друг вместо своите собствени."

"Няма пари за инвестиране в отбора в краткосрочен план, който се нуждае от качествени попълнения, за да е винаги в топ 4. Нови американски собственици, водени от мениджър на хедж фондове е лошо от гледна точка на имиджа на клуба, което е проблем за независимите фенове на отбора. Не съм говорил дори за финансовата им оценка на клуба, ще оставя това на другите членове на борда."

"Какви са позитивите? Отговорът е, че "NESV" съществуват. Това не е кой знае какво, но не трябва да бъде подценявано. Повтарям – тяхната оферта е на минимума, който сме си поставили."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: