Как игра защитникът на „Ливърпул“ Джак Робинсън в „Улвърхемптън“ под наем? Мнение на сайта „Комптън Старс“

от журналист.бг | сряда, 08 май 2013 | 02:41

image

Няма да губя време и ще се спра веднага на въпроса дали Джак Робинсън ставаше за нещо по време на престоя си в "Уулвс" под наем?

Отговорът е твърдо "да", след като беше пуснат директно в огъня срещу "Барнзли" по-малко от 24 часа след като подписа с клуба. Оттогава насам Джак игра в почти всички срещи на клуба, като изпусна само една. Беше награден с наградата за най-добър играч в мача срещу "Мидълзбро".

Най-добрите качества на Джак Робинсън са неговите решения и усетът кога какво и как да направи. Той знае много добре кога да се върне в защита или да атакува топката, което е много впечетляващо за играч на 19 години.

Хареса ми как когато отборът атакуваше, той почти винаги намираше играч в последната фаза на атаката, на когото да подаде назад, вместо да центрира безсмислено в наказателното поле. Това отново беше резултат от правилните му решения с или без топката в краката. Това е нещо, което според мен разделя добрите играчи от посредствените футболисти. Желанието на Джак Робинсън за игра, неговата страст и умението му да влиза добре в единоборства го направи твърд фаворит на феновете на "Молиню".

Не ми хареса липсата на динамичност в играча, характерна за футболисти като Хосе Енрике и Глен Джонсън. Той трудно успява да подкрепя атаката като бек. Аз не казвам, че това няма да се промени в бъдеще, просто споделям как виждам нещата в момента.

Понякога неговото желание и страст го караха да прави рисковани влизания, когато беше декориран с жълт картон. Все пак аз не виждам проблем в това. Ако изкорениш този инстинкт в младите футболисти, ти ги ограничаваш като хора и футболисти.

Готов ли е Джак Робинсън да влезе в отбора на "Ливърпул" за сезон 2013-2014? Отговорът е да, но не веднага като титуляр. Може да играе в купите срещу по-слаби отбори, където напрежението не е толкова голямо, за да се обиграе и развие постепенно.

Друга опция за него е да играе отново под наем в някой отбор, за да може да играе всяка седмица. Най-добре ще бъде той да се присъедини към някой по-слаб отбор от "Висшата лига" или към някой отбор в челото на "Чемпиъншип". За съжаление това няма да бъде "Уулвс".

В заключение искам да кажа, че беше удоволствие за мен да наблюдавам Джак Робинсън в "Улвърхемптън". Няма да намерите нито един фен на отбора, който да каже лоша дума за него. Феновете на "Ливърпул" може да бъдат сигурни, че това ще бъде техният ляв бек или централен защитник през следващите години.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: