Исполинът Лодърдейл се завръща у нас

от журналист.бг | четвъртък, 02 септември 2010 | 05:00

image
Най-високият баскетболист, играл някога в българското първенство – американецът Прийст Лодърдейл, се завръща у нас! Гигантът от Чикаго, който раздава правосъдие под коша със своите 222 см, сложи подписа си под контракт с бургаския "Черноморец". Пи Ел ще помага на акулите да се измъкнат от последната позиция, на която финишираха те в шампионата през миналата година.
 
С голямата заслуга за завръщането на атрактивния баскетболист може да се похвали бившият президент на "Лукойл Академик" Владимир Боянов, който е запазил отлични отношения с янкито след престоя на Лодърдейл в Правец.
 
Пи Ел събираше публиката по трибуните у нас в периода 2002 – 2004 г., когато беше състезател именно на студентите. С неговото пристигане се свързва и началото на хегемонията на тима "Лукойл" в националната лига. Освен че стана шампион и носител на Купата още в първата си година на българска почва, гигантът триумфира и с титлата в Южната Конференция на "ФИБА Европа". 12 месеца по-късно той взе и български паспорт.
 
През следващите години Лодърдейл игра в няколко арабски държави и Китай, а през миналата година се подвизаваше в иракския "Дахук", с който се подвизаваше и в Азиатския клубен шампионат, като записа средно по 15.8 точки и 9.0 борби.
 
Лодърдейл пристига в България днес и още на летище София ще даде специална пресконференция.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: