Иниеста: Всички разбрахме, че това, което каза Ибра, не беше комплимент

от журналист.бг | неделя, 24 октомври 2010 | 07:07

image
– Първата година в „Барса” не е лесна за никого


– За мен няма смисъл от държането като суперзвезда


– „Реал Мадрид” винаги е фантастичен опонент, независимо кой е треньорът му
 
 
Андрес Иниеста вярва, че е трябвало да се прояви „повече търпение” към Златан Ибрахимович при престоя му в „Барселона”: „Първата година в „Барса” не е лесна за никого. Трябваше повече търпение или може би ние не знаехме как да променим играта си, за да се възползваме максимално от качествата му, а той не пожела да направи крачка към друг вид футбол. За всички ни това бе пропусната възможност”.
 
Иниеста не иска да влиза в полемика относно изказванията на Ибрахимович против Гуардиола, в които шведът каза, че „всеки би могъл да тренира отбор с тези 22-ма играчи”, и предпочита да не налива повече масло в огъня. „Не беше комплимент, това го разбрахме всички. Но в „Барса” сме доволни, че в съблекалнята няма завист. За мен няма смисъл от държането като суперзвезда”.
 
Въпреки добрата форма на „Реал Мадрид” – големият противник на каталунците в борбата за титлата, осмицата на „Барселона” не вярва, че „белите” са по-опасни с Моуриньо начело: „Миналия сезон с тях се борихме до края за лигата, при все че имахме преднина в класирането като от научна фантастика. „Реал Мадрид”, независимо от треньора си, винаги е фантастичен опонент”.
 
Отказва да отиде в чужбина
 
Иниеста отхвърля идеята, че може да играе в чужбина и да напусне „Барселона”, освен всичко друго и защото през пролетта ще се роди първото му дете и иска то да израсне в каталунската столица.
 
Испанецът признава, че голът му срещу Холандия на финала на Световното първенство в РЮА е променил живота му: „Сега светът ме гледа с напълно различни очи и да се преструвам, че не е нищо, би било доста трудно. В Испания се чувствам обичан от всички, а това е нещо странно за футболист от отбор като „Барселона”.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: