„Фулъм“ търсят обезщетение за Елиът, колко ли може да струва?

от Валентин Апостолов | петък, 27 септември 2019 | 06:08

Най-вълнуващият аспект от победата на „Ливърпул“ с 2:0 над „Милтън Кийнс Донс“ беше представянето на Харви Елиът.

16-годишният футболист изгря при своя дебют за мърсисайдци, като показа защо е смятан за един от най-добрите английски футболисти от своята генерация.

Елиът се присъедини към „червените“ от „Фулъм“ през лятото, но достоверният журналист на „Дъ Таймс“ Пол Джойс твърди, че „котиджърс“ искат обезщетение за него от порядъка на седем милиона паунда.

Джойс добавя, че случаят най-вероятно ще бъде разрешен от комитет, отговарящ за обезщетенията в професионалния футбол, като новината разкрива, че обезщетението е форма на защита за „Фулъм“ във връзка с младежки национал на Англия, който не може да подпише професионален договор, докато не навърши 17 години през следващия април.

Харви Елиът се представи на изключително ниво на „Стейдиъм мк“, като получи възторжени отзиви за играта си.

Неговото докосване, интелигентност и общата му способност да играе хванаха окото на наблюдателите в мач, в който той се открои сред своите млади колеги на терена.

Най-вероятно Юрген Клоп ще бъде предпазлив, преди да го използва постоянно като титуляр, но след това представяне той може да се превърне в пълноправна резерва.

В края на краищата възрастта е само число, а Елиът притежава смелост, която може да му помогне да разцъфти веднага на най-високо ниво.

Ще бъде интересно да се види дали ще бъде включен в отбора за мача в събота срещу „Шефилд Юнайтед“.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: