„Фенуей“ молят лондонска фирма да възобнови „Анфийлд“

от журналист.бг | четвъртък, 10 май 2012 | 08:03

image

Според източник, близък до архитектурното бюро на ФК "Ливърпул" "AFL Architects" собствениците на "Ливърпул" от "Фенуей Спортс Груп" са помолили лондонско архитектурно бюро да направи планове за възобновяване на "Анфийлд".

Американците не харесват плановете на "AFL" и са дали четири седмици на новото бюро да направи своето предложение.

Източникът, който е архитект, заяви: "Без да искам да споделям твърде много, познавам "AFL" много добре. Имам много контакти там."

"Работата по дизайна продължава повече от десет години. Футболен клуб "Ливърпул" винаги са били нещо като дойна крава за "AFL" – радвам се, че най-сетне ще им се наложи да се осъзнаят."

"Според мен техните планове за обновяване на официалната трибуна и трибуната "Анфийлд Роуд" бяха направени надве-натри, тъй като "AFL" искаха да построят нов стадион, което ще им донесе повече пари."

"Проблемът е, че главната трибуна е построена с не особено качествен бетон, така че не може просто да се строи върху нея. Необходимо е да бъде подсилена с пилони, и чак след това да се добавят нови места, нов покрив и т.н., което ще отнеме много време. По-добре е да бъде разрушена и всичко да започне от начало."

"Дизайните на "AFL" за новия стадион също за ужасни – дизайнът "Перибоул" е вече на 12 години, а дизайнът, който изпратиха, за да се конкурират с "HKS" беше обикновен шаблон с графика "Дъ Коп" в единия край."

"Може да казвате каквото си искате за дизайна по поръчка на (Том) Хикс, но поне беше амбициозен."

"Друг е въпросът, че е твърде скъп. Но в тази индустрия първо се прави скъп проект, след това инженерите променят плана, за да стане с поносима цена, и накрая се извиват ръцете на строителя да го построи за исканите пари."

"Каквото и да се случи, аз се радвам, че клубът повече няма да разчита само на "AFL Architects"."

Източник: "Est1892"

КоментариВашият коментар

Последвай ни: