„Фенуей Спортс Груп“ отхвърлят оферта от 1.5 милиарда паунда за „Ливърпул“ от Аманда Стейвли

от Валентин Апостолов | сряда, 01 ноември 2017 | 01:07

Анфийлд

„Фенуей Спортс Груп“ отхвърлиха оферта от 1.5 милиарда паунда за футболен клуб „Ливърпул“ от страна на Аманда Стейвли, твърди информация, идваща от Обединените арабски емирства.

Достоверни източници от Абу Даби твърдят, че фенът на „Ливърпул“ Аманда Стейвли се опитва да закупи отново клуба от „Анфийлд“.

Преди десетина дена английският вестник „Дъ Телеграф“ съобщи, че Стейвли е предложила поне 1.2 милиона паунда за „Ливърпул“, като тази новина беше съобщена и от „Дъ Таймс“.

Публикацията в медията от ОАЕ „Дъ Нешънъл“ съобщава, че „след една година от преговорите, продажбата е била спряна в последния момент от „Фенуей Спортс Груп““, които смятат, че „икономическите прогнози за „Премиършип“ са такива, че могат да получат по-добра цена в бъдеще.“

„Фенуей“ получиха удар през изминалата седмица, след като „Ливърпул“, „Арсенал“, „Челси“, „Манчестър Юнайтед“, „Манчестър Сити“ и „Тотнъм“ се провалиха в плана си да получават по-голяма част от парите, идващи от радио- и телевизионните оператори извън Острова. Имаше планирана среща на „Премиършип“ миналата сряда, която беше отменена, когато стана ясно, че няма да получат подкрепата от другите клубове, за да спечелят в гласуването.

Според последните предположения „Фенуей Спортс Груп“ изчакват да видят какво ще се случи със следващите телевизионни права за Висшата лига. Ако се вярва на слуховете, „Амазон“ и „Фейсбук“ може да навлязат в надпреварата в наддаването за правата, което може да доведе до повече пари за клубовете. Резултатът за новите сделки ще се знае след месеци.

„Дъ Нешънъл“ твърдят, че Стейвли, за която се смята, че управлява инвестиция от 30 милиарда паунда, се е насочила към „Нюкасъл“ на Рафаел Бенитес, след като е била отхвърлена от „Ливърпул“. Разговорите с клуба от североизточна Англия продължават, като се смята, че ако тя успее да закупи клуба, Бенитес ще има 500 милиона паунда, които да инвестира в тима.

Според източник на „Отбор.bg“, близък до „Анфийлд“, „Фенуей Спортс Груп“ се опитват към продажбата на „Ливърпул“ да прибавят условия, които да накарат бъдещия инвеститор да вложи пари и в другите франчайзи на американските собственици на „червените“. Това ще доведе до потенциална цена на инвестицията от три милиарда паунда, което според източника няма как да се случи.

КоментариЕдин коментар

Вашият коментар

Последвай ни: