Фамилия „Чапмън“ подкрепят „Лотус Груп“

от журналист.бг | неделя, 26 декември 2010 | 10:50

image
Семейството на Колин Чапмън показа явно подкрепата си за "Лотус Груп", които подписаха договор с "Рено" и ще бъдат спонсор на отбора. 
В допълнение стана ясно, че фамилията предпочита името "Тийм Лотус" да не се завръща във Формула 1.
 
След като следващата година на стартовата решетка ще бъдат "Lotus Renault GP" и "Team Lotus" синът на Чапмън – създателя на автомобилната марка "Лотус" и на отбора във Формула 1 – "Team Lotus", Клайв Чампън заяви, че е изцяло зад усилията на "Лотус Груп" и Дани Бехар.
 
И въпреки, че преди той подкрепяше "Lotus Racing", докато последните имаха сделка със "Лотус Груп" – лиценз за използване на името "Лотус", сега Клайв твърди, че ситуацията е различна, след като лиценза вече е отнет.
 
"Ние, от фамилия Чапмън сме силно впечатлени от разработките на "Груп Лотус" и сме много благодарни на "Протон" за инвестициите, които осигуряват работата на фабриката във Хетел.
Ние предпочитаме да не се използва името "Team Lotus"  във Формула 1."
 
"Team Lotus‘ е наледството на Колин Чапмън в моторните спортове. Асоциирането на "Лотус Груп" с името "Team Lotus" и постиженията, свързани с него, е съвсем уместно, особено като е в съответствие с това, как нещата са били по времето на Колин Чапмън"
Клайв Чапмън
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: