Ексклузивно: Филипе Коутиньо, Наби Кейта

от Валентин Апостолов | сряда, 09 август 2017 | 01:10

Филипе Коутиньо

Отборът на „Ливърпул“ преговаря в момента с „Барселона“ във връзка с Филипе Коутиньо, сподели един от достоверните източници на „Отбор.bg“, близък до „Анфийлд“. „Ливърпул“ отричат това, но е имало комуникация през тази седмица.

Източникът сподели, че „Фенуей“ не бързат да продадат футболиста, но са казали, че ако Коутиньо напусне „Анфийлд“, това трябва да се случи срещу сума, която надминава сто милиона паунда.

„Ливърпул“ се опитват да стигнат до сделка за продажба през следващото лято, но искат трансферната сума да бъде определена сега, като в същото време договорят обвързващо споразумение с „Барселона“, което да им попречи да се откажат от сделката или да променят условията на договора.

Киа Йорабчиян е дал думата си на „Барселона“, че до сделка ще се стигне през този месец.

Източникът каза, че Джон Хенри ще бъде много разочарован, ако висшият мениджмънт на „Ливърпул“ не успее да задържи Коутиньо. Те се притесняват от протести.

Общото мнение в клуба е, че Едуардс не се справя със задълженията си, но ръководството на „Ливърпул“ се надява, че той ще успее да приключи още няколко сделки до края на трансферния прозорец.

Клоп е казал, че ако Коутиньо напусне, напусне. Германският мениджър на „Ливърпул“ е споделил, че моментът за това не е подходящ, но няма и следа от проблеми между него и собствениците на клуба. Ръководството на „червените“ работи в момента по три сделки, но е малко вероятно всичките да се получат.

Очаква се „Ливърпул“ да направят още една оферта за Наби Кейта. Играчът също не се е отказал от трансфера. Разговорите продължават. Според източника, Кейта ще бъде заместникът на Коутиньо в полузащитата на „Ливърпул“, макар че няма доказателство за това, но не трябва да се забравя, че бразилският футболист преследва трансфера си в посока „Барселона“ още преди Клоп да дойде на „Анфийлд“.

Източникът разкри, че „Ливърпул“ е провел наскоро разговори с представители на следните играчи: Жан Мишел Сери, Матео Ковачич, Леон Горетцка, Йоханес Гайс, Хаким Зийех, Гжегож Криховяк. На този етап мърсисайдци са се интересували дали футболистите са налични за трансфер и не са отправяли официални оферти.

В същото време „Фенуей“ са планирали преразглеждане на стратегията на футболен клуб „Ливърпул“ в края на годината. Най-вероятно американските собственици на „Ливърпул“ ще дойдат в Англия в края на годината поради тази причина. Очаква се повече информация след около два месеца.

Следете последните трансферни новини във връзка с „Ливърпул“ във форума на „Отбор.bg“ на адрес http://90soccerstreet.com/index.php?board=2.0

КоментариЕдин коментар

Вашият коментар

Последвай ни: