Джон Хенри: Луис Суарес наистина имаше клауза откупуване в договора си на стойност 40 милиона паунда

от журналист.бг | неделя, 02 март 2014 | 02:57

image

Собственикът на "Ливърпул" Джон Хенри сподели на пресконференция вчера в САЩ, че Луис Суарес наистина е имал клауза в договора си, която му е позволявала да напусне клуба, но ръководството на клуба е решило да я пренебрегне и е отказало да се раздели с нападателя си.

На въпроса "Как виждате бъдещето на "Ливърпул" и дали Луис Суарес е ключът за изпълнението на тези планове?" Джон Хенри отговори:

"Той (Суарес) отново вкара гол днес. Луис Суарес е най-резултатният нападател в "Премиършип" – вероятно най-силното футболно първенство в света."

"Той имаше клауза за напускане от 40 милиона паунда. Един от нашите най-големи съперници, "Арсенал", предложи 40 милиона и един паунд. Това, което открихме, е, че договорите не значат нищо в Англия, дори в световния футбол."

"Няма значение за какъв срок е договорът – един играч винаги може да напусне, ако иска. Бяхме принудени да продадем играч, когото не искахме да продаваме – Фернандо Торес за 50 милиона паунда."

"Поради тази причина решихме, че няма да продаваме, тъй като тези договори нямат никаква тежест."

"Засега сезонът се развива много добре за Луис и за нас. Какво ще се случи в края на шампионата? Мисля, че ще успеем да се класираме за "Шампионската лига", като имаме и малък шанс да спечелим Висшата лига в края на сезона."

"Имаме Суарес, Стърлинг и Стъридж в предни позиции. Те са млади и мисля, че ще останат заедно в бъдеще."

Тони Еванс от "Дъ Таймс" каза във връзка с интервюто на Джон Хенри: "Интересни коментари от Джон Хенри от САЩ днес. Каза, че е имало наистина клауза от 40 милиона паунда. Не го подценявайте. В общи линии той каза: съдете ни, ако искате. Бил е смаян от реалността във футболния бизнес. Имал е твърда позиция спрямо продажбата на Суарес. Предполагам, че други ръководни кадри в клуба биха го продали."

 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: